Άκου! Η παράσταση αρχίζει! – «Πορσελάνη» στο Δεύτερο Πρόγραμμα | 02.01.2023, 21:00

Με το θεατρικό έργο «Πορσελάνη» του Δημήτρη Χαλιώτη ανοίγει το νέο έτος, τρίτο κατά σειρά, των νέων ραδιοφωνικών θεατρικών παραγωγών στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7.

Σε επιμέλεια, όπως πάντα του Σιδερή Πρίντεζη, στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, 2 Ιανουαρίου, ακούμε την εκπληκτική Μίρκα Παπακωνσταντίνου στο ρόλο της Μπλοντίν, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τάκη Τζαμαργιά.

Μια πορσελάνινη κούκλα, φτιαγμένη στη Λιμόζ της Γαλλίας στα τέλη του 19ου αιώνα, βρίσκεται ξεχασμένη στη βιτρίνα ενός παλαιοπωλείου στην Αθήνα, εδώ και 25 χρόνια. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λίγες ώρες πριν κλείσει το παλαιοπωλείο, ένας άστεγος, αποφασίζει να την κάνει δική του. Και μαζί, ξεκινούν μια διαδρομή στην Αθήνα του σήμερα. Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος και τι σκοπεύει να κάνει την πορσελάνινη κούκλα;

Ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς, ο οποίος μιλά στον Σιδερή Πρίντεζη λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, σημειώνει για το έργο: «Δύο παράλληλες ιστορίες, μια στο παρελθόν και μια στο παρόν, ξετυλίγονται με κοινό αφηγητή την κούκλα. Από τη  μια το ταξίδι ζωής της κούκλας, που διατρέχει σχεδόν 150 χρόνια ζωής σε διαφορετικές χώρες και εποχές. Και από την άλλη η ιστορία του άστεγου στο σήμερα, μέσα από τα μάτια της κούκλας. Δύο ιστορίες που τέμνονται με έναν αλλόκοτο τρόπο. Λόγος, ήχοι και μουσική συντελούν στο να ειπωθούν ανθρώπινες ιστορίες από τη Γαλλία της Μπελ Επόκ έως την Ελλάδα της κρίσης. Ένας μονόλογος γι’ αυτά που χάσαμε και αυτά που κερδίσαμε, αλλά και μια ιστορία για την Αγάπη. Γιατί στο τέλος μόνο η Αγάπη μένει».

Η πρωτότυπη μουσική του Μιχάλη Γούτη –ειδικά γραμμένη για αυτή τη ραδιοφωνική παρουσίαση του έργου- δημιουργεί ένα ολόκληρο μουσικό και ηχητικό σύμπαν που αγκαλιάζει την αφήγηση της κούκλας.

Μουσική εκτέλεση βιολιού: Γιάννης Μαστρογιάννης

Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα

Ηχοληψία: Βαγγέλης Σαπουνάς

Επιμέλεια εκπομπής: Σιδερής Πρίντεζης

Δείτε το trailer

_______________________________

Info

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!

«Πορσελάνη» του Δημήτρη Χαλιώτη

Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023, στις 21:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma  #ΠρεμιέραΣτοΡαδιόφωνο #ΆκουΗΠαράστασηΑρχίζει

Live Streaming:  www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://www.ertecho.gr/radio/deftero/program/ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS