Άκου! Η παράσταση αρχίζει!: «Το Μάθημα» του Ευγένιου Ιονέσκο στο Δεύτερο Πρόγραμμα | 19.12.2022, 21:00

Μια ακόμα θεατρική παράσταση δίνει συνέχεια στη 2η σεζόν του θεατρικού μαραθωνίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με ολοκαίνουριες ηχογραφήσεις.

Τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, στις 21:00, ακούμε από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7,  το κωμικό δράμα του Ευγένιου Ιονέσκο, «Το Μάθημα» με τον Δημήτρη Λάλο την Δήμητρα Κούζα και την Έλενα Μαυρίδου οι οποίοι μας μεταφέρουν στο ασφυκτικό σπίτι ενός καθηγητή, ο οποίος κάνει μάθημα σε μια καινούρια μαθήτρια.

Ο ευφυής Γαλλο-ρουμάνος συγγραφέας, θεμελιωτής του θεάτρου του «Παραλόγου» μεγεθύνει όσο κανένας άλλος την έλλειψη επικοινωνίας. Αφού έχει αποδομήσει την έννοια της εξουσίας στην οικογένεια, στην πολιτική, στην υποκρισία, αποδομεί στο «Μάθημα» και την εξουσία του δασκάλου.

Η σκηνοθέτις του έργου Έλενα Μαυρίδου η οποία μιλά στον Σιδερή Πρίντεζη λίγο πριν την παράσταση γράφει για το έργο:  Μια τρελή και σουρεαλιστική ιστορία που μιλάει για την ματαιότητα επικοινωνίας των γενεών. Η μουσική και ο ηχητικός σχεδιασμός της δουλειάς μας, δημιουργούν μια «εικονική» ακουστική πραγματικότητα η οποία τοποθετεί τον ακροατή μέσα στο περιβάλλον του έργου, δίνοντας έμφαση στην ψυχοακουστική τους χρησιμότητα. Δημιουργώντας ένα υπόβαθρο που λειτουργεί υποσυνείδητα και άλλοτε ως δραματουργικό στοιχείο. Οι μουσικές συνθέσεις σε μινιμαλιστικό ύφος και η χρήση αναλογικών συνθεσάιζερ, vocal fx processors και παραδοσιακών οργάνων όπως η λύρα, χρησιμοποιήθηκαν από τον μουσικό Γιώργο Μαυρίδη με σύγχρονο τρόπο, με στόχο να δημιουργηθεί μια αφηγηματική μουσική υπόκρουση με συναισθηματική υποστήριξη της δραματουργίας.

Μετάφραση: Γιάννης Θηβαίος
Μουσική σύνθεση- Sound design: Γιώργος Μαυρίδης
Ηχοληψία: Νίκος Παππάς Studio: Ν. Παππάς-Ι. Λαμπρόπουλος Ο.

Δείτε το trailer

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS