«Αναζητώντας την κυρία με τη στρυχνίνη»: Η μουσική του Jerry Goldsmith για την ταινία «O Πεταλούδας» στο Τρίτο Πρόγραμμα | 28.05.2021

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο της εκπομπής του Τρίτου Προγράμματος«Αναζητώντας την κυρία με τη στρυχνίνη», παρουσιάζει την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, στη μία το μεσημέρι, ένα από τα μουσικά αριστουργήματα του Jerry Goldsmith που όπως αναφέρει ο ίδιος ο συνθέτης, «ανήκει στις καλύτερες συνθέσεις που έγραψε» για το κλασικό κινηματογραφικό αριστούργημα του Franklin Schaffner, παραγωγής του 1973, «Ο Πεταλούδας» (Le Papillon). Το θέμα της ταινίας είναι βασισμένο στο αυτοβιογραφικό best-seller του διασημότερου κατάδικου του 20ου αιώνα.

Henri Charriere ο αληθινός «Πεταλούδας», έμελλε να φύγει από τη ζωή το 1973 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας. Ο ίδιος ενθουσιάστηκε όταν έμαθε ότι θα τον ενσάρκωνε στη σκηνή, ο Steve McQueen. Δεν είδε ποτέ τις περιπέτειες της ζωής του να ζωντανεύουν και δυστυχώς δεν άκουσε την εξαίσια μουσική που φέρει ένα από τα εκφραστικότερα και πλέον αξιομνημόνευτα θέματα της κινηματογραφικής ιστορίας.

Παραγωγή-παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

____________

Info:

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, στις 13:00

Εκπομπή: «Αναζητώντας την κυρία με τη στρυχνίνη»

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS