«Δεύτερο Λαϊκά», ένα νέο ραδιόφωνο! | Από την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Ανήμερα των γενεθλίων του Δεύτερου Προγράμματοςσήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, γεννιέται ο πρώτος αποκλειστικά διαδικτυακός σταθμός της ΕΡΤ, που είναι μάλιστα «παιδάκι» του Δεύτερου: Το «Δεύτερο Λαϊκά», στη διεύθυνση defterolaika.gr. Το καλό λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι αποκτούν τη δική τους «συχνότητα», με επιλογές αποκλειστικά από το είδος εκείνο του ελληνικού τραγουδιού που έχει διαχρονικά τους περισσότερους και πιο πιστούς φίλους.

Οι προπάτορες του ρεμπέτικου, οι μεγάλοι μύστες του κλασικού λαϊκού τραγουδιού, οι κορυφαίοι του έντεχνου, που συναντήθηκαν δημιουργικά με τη λαϊκή παράδοση, οι καινοτόμοι ανανεωτές κάθε δεκαετίας, που άντλησαν στοιχεία από το δημοτικό τραγούδι αλλά και από τις μπαλάντες, και βέβαια όλοι οι σημαντικοί στιχουργοί που εξέφρασαν το λαϊκό αίσθημα και οι καταξιωμένοι ερμηνευτές που αγαπήσαμε, όλοι θα είναι παρόντες στο defterolaika.gr. Με αυθεντικές εκτελέσεις από τα βάθη της ιστορίας της δισκογραφίας, αλλά και σύγχρονες, από το σήμερα και εκείνο που θα αποτελέσει το αύριο του λαϊκού μας τραγουδιού. Όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις«ποιος ξέρει τι καινούρια ζωή μας επιφυλάσσουν τα νωχελικά κι απαισιόδοξα 9/8 για το μέλλον. Όμως εμείς θα ‘χουμε πια για καλά νιώσει στο μεταξύ τη δύναμή τους».

Από τους πατριάρχες του ρεμπέτικου έως τους άξιους σύγχρονους συνεχιστές του καλού λαϊκού, όλοι θα είναι παρόντες στο defterolaika.gr, το διαδικτυακό «σπίτι» του λαϊκού τραγουδιού με την υπογραφή του Δεύτερου.

Από σήμεραΤετάρτη 11 Μαΐου 2022, οι φίλοι του καλού λαϊκού τραγουδιού αποκτούν το στέκι τους στο defterolaika.gr.

To γενέθλιο δώρο του Δεύτερου στους ακροατές του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS