Δεύτερο Πρόγραμμα: Άκου! Η παράσταση αρχίζει!: «Αέρας» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη | 27.06.2022, 21:00

Ο «Αέρας» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, σε σκηνοθεσία της Νατάσας Ζαγκλή, που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, στις 9 το βράδυ, είναι η τελευταία ραδιοφωνική θεατρική παράσταση της σεζόν από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.

Μέσα σε διάχυτη δυσαρέσκεια της μιας για την άλλη, οι δύο αδερφές Έντα και Νόρα, από καιρό αποξενωμένες, συναντιούνται στο σπίτι πάνω στη θάλασσα ενώ ο αέρας λυσσομανά. Η κουβέντα τους εκτυλίσσεται διαπερνώντας το πυκνό σύμπαν μιας ολόκληρης ζωής μιας οικογένειας που άφησε πίσω της θέματα άλυτα, τραύματα και κακές μνήμες. Ως το τέρμα οι ισορροπίες είναι ασταθείς, επικίνδυνες και η αναμέτρηση στερείται αγάπης ακόμη και στις προσπάθειες να ανασυρθεί έστω και για μια στιγμή.

photo credits: Ορέστης Δικαίος

Η σκηνοθέτις Νατάσα Ζαγκλή, η οποία μιλάει στον Σιδερή Πρίντεζη λίγο πριν από τη μετάδοση της παράστασης, σημειώνει για το έργο: Ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης με μια χαρακτηριστική λεπτότητα, ακρίβεια και με έναν ουσιώδη, ποιοτικό λόγο δημιούργησε έναν κόσμο που θα μπορούσε να στροβιλίζεται αυτάρκης εις το διηνεκές. Το θεατρικό του αριστοτέχνημα έχει «μπεκετικές» δυναμικές, με ασταμάτητες γλυκόπικρες εναλλαγές, επίμονο σχόλιο στη ματαιότητα. Πώς παγιδεύονται οι άνθρωποι στις σχέσεις συγγένειας; Mόνο τέλος το αναπόφευκτο του θανάτου, και αυτό με την ελαφρότητα που περιέχει η άρση του ξεκινήματος μιας νέας ιστορίας.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ράνια Οικονομίδου (Έντα), Μάνια Παπαδημητρίου (Νόρα), Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης (αφηγητής)
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Θοδωρής Οικονόμου
Ηχοληψία: Νίκος Ασημάκης, Αγάπη Ζάρδα, Γεράσιμος Γκόγκας
Άλλοι συντελεστές: Γιώργος Πούλιος

Από τον Νοέμβριο του 2021, το θέατρο επέστρεψε στο Ραδιόφωνο με περισσότερες από 30 ολοκαίνουριες θεατρικές παραγωγές για το ραδιόφωνο, τόσο από το Δεύτερο όσο και από το Τρίτο Πρόγραμμα και θα επιστρέψει στα ραδιόφωνά μας από τέλος Σεπτεμβρίου με νέες ραδιοφωνικές θεατρικές παραγωγές.

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!

Δείτε το trailer

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS