Δεύτερο Πρόγραμμα: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! – «Ίσια δικαιώματα» | Δευτέρα 13.12.2021, 21:00

Κάθε «δεύτερη Δευτέρα στο Δεύτερο», συνεχίζεται το θεατρικό πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας, με δεκάδες ολοκαίνουργιες θεατρικές παραγωγές, ειδικά ηχογραφημένες και σκηνοθετημένες για το ραδιόφωνο!

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, στις 21:00, θα ακούσουμε, ειδικά δραματοποιημένο για το ραδιόφωνο το πιο επίκαιρο από ποτέ έργο της Μαρίας Τσιμά «Ίσια Δικαιώματα», σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μιχαήλ.

Επτά γυναίκες, επτά αφηγήσεις, επτά εξομολογήσεις ζωής. Κοινός στοιχείο το πέρασμα από τη μία πατρίδα στην άλλη. Πέρασμα που έγινε με αρκετές στερήσεις, πολλή μοναξιά, αλλά αστείρευτη αγάπη και όρεξη για ζωή.

Η σκηνοθέτις γράφει για την παράσταση:

«Σε μια εποχή που η κοινωνική απομόνωση επιβάλλεται για λόγους υγείας, η φράση «κανένας μόνος, καμία μόνη» έρχεται να συμπληρώσει τα λόγια της Κριστέλας, που λέει: «μόνος γίνεται κανένας». Η μετανάστευση, η φτώχια, η γυναικοκτονία, η μοναξιά, η έλλειψη ασφάλειας και ο ρατσισμός είναι ένα κράμα κοινωνικών προβλημάτων που εντέχνως αποτυπώνονται στα Ίσια Δικαιώματα και αποτελούν για μένα κινητήριο δύναμη να δοθεί φωνή σε αυτές τις ηρωίδες, να ζωντανέψουν και να ακουστούν στο ελληνικό ραδιόφωνο σε μια εποχή που τα προβλήματα αυτά απαιτούν, ευαισθητοποίηση των πολιτών και άμεσες λύσεις.»

Συγγραφέας: Μαρία Τσιμά

Σκηνοθέτης: Μαρία Μιχαήλ

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Μαρία Τσιμά (Νατάσσα/Λιθουανία), Χριστίνα Μαξούρη (Οξάνα/Ρωσία), Λήδα Πρωτοψάλτη (Τοντόρκα/Βουλγαρία), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Κριστέλα/Αλβανία), Ζαχαρούλα Οικονόμου (Μαρίνα/Γεωργία), Μαρία Κεχαγιόγλου (Λορέτα/Σιέρα Λεόνε), Στέλλα Γκίκα (Κλάρα/Πολωνία).

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!

Δείτε το trailer

____________________________________________________

Info

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!: «Ίσια δικαιώματα»

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, 21:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

#defteroprogramma #ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου #ΆκουΗΠαράστασηΑρχίζει #ΠρεμιέραΣτοΡαδιόφωνο

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου:webradio.ert.gr/programma-deftero/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS