Δεύτερο Πρόγραμμα – Άκου! Η παράσταση αρχίζει!: «Ο Κλήρος του Μεσημεριού» του Πολ Κλοντέλ | 21.11.2022, 21:00

Οι θεατρικές παραστάσεις για το ραδιόφωνο συνεχίζονται στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Αυτή τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου στις 21:00, ακούμε από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 το έργο «Ο Κλήρος του Μεσημεριού» του Πολ Κλοντέλ.

Πρόκειται για ένα έργο αυτοβιογραφικό. Ο ίδιος ο συγγραφέας, βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος με πειρασμούς που έθεταν σε αμφισβήτηση την απόλυτη αφοσίωσή του στον Καθολικισμό. Μία από τις καθοριστικές στιγμές της ζωής του ήταν και η συνάντηση με αυτή την έγγαμη, γοητευτική γυναίκα, που οδήγησε σε ένα ερωτικό δράμα το οποίο ολοκλήρωσε το 1906, αλλά επέτρεψε τη δημοσιοποίησή του μόλις το 1948 μετά από την αναθεωρημένη επεξεργασία του.

Τη θεατρική μεταφορά του έργου σκηνοθετεί ο Νίκος Διαμαντής. Το είχε παρουσιάσειγια πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1987, στην ιστορική μετάφραση του έλληνα ποιητή και ακαδημαϊκού Τάκη Κ. Παπατσώνη, στο Θέατρο Σημείο.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Νίκος Διαμαντής, ο οποίος θα είναι καλεσμένος του Σιδερή Πρίντεζη αμέσως πριν την έναρξη της παράστασης σημειώνει για το έργο: Ο Πολ Κλοντέλ είναι ένας μεγάλος ποιητής του θεάτρου, σ’ ένα έργο απόλυτου πάθους. Το έργο του είναι μια διαρκής έκρηξη συναισθημάτων από τέσσερα πρόσωπα που αναζητούν στα βάθη της Ανατολής τον έρωτα και συναντούν τον θάνατο. Το αρσενικό και το θηλυκό, το μεσημέρι και το μεσονύχτι, ο έρωτας και ο θάνατος, το καλοκαίρι και ο χειμώνας λειτουργούν ως δίπολα που σφραγίζουν κυριολεκτικά και μεταφορικά τη ζωή, την τραγωδία, το υπεράνθρωπο, την υπερβολή, τη χαρά και τη δύναμη της ζωής.

Μετάφραση: Τάκης Κ. Παπατσώνης

Σκηνοθεσία: Νίκος Διαμαντής

Μουσική επιμέλεια: Νίκος Βασιλείου

Ηχοληψία, Μίξη ήχου: Σωτήρης Λάσκαρης OPEN STUDIO POST

Ακούγονται οι ηθοποιοί:

Ιωάννα Μακρή-Υζέ

Όμηρος Πουλάκης-Αμαλρίκ

Νίκος Διαμαντής-Μέζα

Βαγγέλης Ρόκκος-Ντε Σιζ

Επιμέλεια εκπομπής: Σιδερής Πρίντεζης  

_______________________________

Info

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!

«Ο Κλήρος του Μεσημεριού» του Πολ Κλοντέλ

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022, στις 21:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma  #ΠρεμιέραΣτοΡαδιόφωνο #ΆκουΗΠαράστασηΑρχίζει

Live Streaming:  www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://www.ertecho.gr/radio/deftero/program/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS