Δεύτερο Πρόγραμμα: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! «Το τραγούδι της Φλέρυς» | 16.05.2022, 21:00

Μια από τις πιο καταξιωμένες και αγαπημένες τραγουδίστριες, η Τάνια Τσανακλίδου επιστρατεύει αυτή τη φορά το θεατρικό της ταλέντο για να υποδυθεί τη Φλέρυ Νταντωνάκη σε ένα πρωτότυπο μονόλογο, που υπογράφει ο Δημήτρης Οικονόμου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, στις 21:00 από το Δεύτερο Πρόγραμμα στο πλαίσιο του θεατρικού μαραθωνίου που συνεχίζεται.

«Το τραγούδι της Φλέρυς», σε σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη βρίσκει τη σπουδαία τραγουδίστρια και μούσα του Μάνου Χατζιδάκι σε μια ιδιαίτερη στιγμή: Το 1985 η Δήμητρα Γαλάνη καλεί τη Φλέρυ Νταντωνάκη να τραγουδήσουν μαζί σε μια συναυλία στη Ρωμαϊκή Αγορά. Το καλλιτεχνικό γεγονός παίρνει τεράστιες διαστάσεις κι ο κόσμος είναι τόσος πολύς που παρακολουθεί τη συναυλία έξω από τις πύλες.

Λίγο πριν από την έναρξη η Φλέρυ παθαίνει μια κρίση αγοραφοβίας και αρνείται να βγει στη σκηνή. Περνάει κάποια ώρα μόνη της προσπαθώντας να συνέλθει και να βρει το κουράγιο που χρειάζεται για να ξαναεμφανιστεί μπροστά στο κοινό που την υποδέχθηκε με αγάπη και ενθουσιασμό.

Πώς ένιωθε; Από πού προσπαθούσε να αντλήσει δύναμη; Ποιες ήταν οι σταθερές της; Με αυτά τα δραματικά λεπτά, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αγωνίες και τις ανασφάλειες της μεγάλης τραγουδίστριας καταπιάνεται το θεατρικό έργο.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Καρατζογιάννης, ο οποίος γράφει για το έργο: «Το κοινό δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά οι γονείς και εμείς ένα μικρό, ανυπεράσπιστο παιδί μπροστά τους» Ίσως να έχει δίκιο. Πάντως λέει την αλήθεια. Την αλήθεια της. Όπως όλοι οι «τρελοί»… Στην περίπτωσή της βέβαια το παιδί είναι ένα θαύμα και η τρέλα της έρχεται από το φεγγάρι.

Ναι, για τη Φλέρυ μιλάμε. Για «το τραγούδι της»… Μέσα από το εξαιρετικό κείμενο του Δημήτρη Οικονόμου, τα πλήκτρα του Αντώνη Παπακωνσταντίνου και την αισθαντική φωνή της Τάνιας Τσανακλίδου.

Κι ο ήχος του Μάνου Χατζιδάκι πάντα «ανεπανάληπτος», όπως χαρακτήριζε και ο ίδιος ο συνθέτης τη φωνής της.

Μια φωνή που μπορεί να ελευθερώνει την καρδιά μας.

Σημειώνουμε ότι ο σκηνοθέτης θα μιλήσει με τον Σιδερή Πρίντεζη στις 9 το βράδυ, λίγο  πριν από την έναρξη της παράστασης, στο πλαίσιο της εκπομπής προπομπό της κάθε παράστασης.

Παίζουν: Τάνια Τσανακλίδου (Φλέρυ Νταντωνάκη)

Συνθέτης: Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Η ηχογράφηση έγινε από τον Θοδωρή Μουστάκα.

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!

Δείτε το trailer

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS