Δεύτερο Πρόγραμμα: «Πολλά είδανε τα μάτια μου» – Ακούστε ξανά το αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου του 1972 ο Μάρκος Βαμβακάρης πέρασε στην ιστορία αφήνοντας μια τεράστια παρακαταθήκη. Στη συμπλήρωση αυτών των 50 ετών, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 αφιέρωσε το πρόγραμμά του στον «πατριάρχη» του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Μέσα από σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα επιχειρήθηκε να σκιαγραφηθούν η προσωπικότητα του Μάρκου Βαμβακάρη, η συμβολή του στο λαϊκό τραγούδι, η επιρροή του στους νεότερους μουσικούς, όχι μόνο του λαϊκού τραγουδιού, η σχέση του με τη γυναίκα μέσα από τα τραγούδια του αλλά και ο άρρηκτος δεσμός του με τη Σύρο. Ιδιαίτερη θέση στο αφιέρωμα είχαν οι τρεις συναυλίες, μια εκ των οποίων ξανάφερε στο studio την περίφημη «Ρεμπέτικη Κομπανία» 47 χρόνια μετά, σε μια ολοκαίνουρια παραγωγή και ηχογράφηση.

Ειδική αναφορά στην επιρροή του Μάρκου Βαμβακάρη στους νεότερους καλλιτέχνες ήταν οι δεκαεπτά (17) σύγχρονες επανεκτελέσεις τραγουδιών του, που ηχογραφήθηκαν αποκλειστικά για το Δεύτερο Πρόγραμμα από τους: Αλκμάν, Ηλία Βαμβακούση, Γιάννη ΔιονυσίουΣτάθη ΔρογώσηΑλέξανδρο ΕμμανουηλίδηΝίκο Ζιώγαλα, Χρήστο Θηβαίο & Κώστα Θωμαΐδη, Βασιλική Καρακώστα & Νίκο Γύρα, Ιουλία Καραπατάκη, Αλέξανδρο ΚτιστάκηΑνατολή ΜαργιόλαΟρέστης Ντάντο, Γιάννη ΠαπαγεωργίουΜαρία ΠαπαγεωργίουΜαριάννα ΠαπαθανασίουΑπόστολο ΡίζοΝίκο Χρηστίδη.

Ακούστε όλο το αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη εδώ

_____________

Info

 Ακούστε Ξανά: «Πολλά είδανε τα μάτια μου» αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη

Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

#defteroprogramma #ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου #70ΧρόνιαΔεύτερο #50ΧρόνιαΜάρκος

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: webradio.ert.gr/programma-deftero/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS