Δεύτερο Πρόγραμμα: Το Μυθιστόρημα του Γεράσιμου Ανδρεάτου | αποκλειστικά στο ERTecho από 18.05.2023 

Κύκλος 1ος, επεισόδιο 15ο: Γεράσιμος Ανδρεάτος

Πήρε το πρώτο του μπουζούκι πριν τελειώσει το Δημοτικό, αλλά δεν επιτρεπόταν να το αγγίξει. Όταν το έφερε ο πατέρας του στο σπίτι ήταν Μεγάλη Εβδομάδα και η μητέρα του δεν τον άφησε να το πάρει στα χέρια του, για λόγους κατάνυξης. Το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να ανοίγει τη θήκη του, να το θαυμάζει και να το μυρίζει. Αυτή η μυρωδιά, του βερνικιού και της κόλλας, τον συγκινεί και τον συνεπαίρνει ακόμα.

Έπαιξε για πρώτη φορά το μπουζούκι του επ’ αμοιβή όταν τον κάλεσε στο πάλκο ο Πάνος Κατσιμίχας, που τότε ακόμα τραγουδούσε λαϊκά, σε ένα μαγαζί στην Τερψιθέα.

Το ίδιο καλοκαίρι διέσχισε τη μισή Ευρώπη με το Magic Bus για να πιάσει δουλειά στο Άμστερνταμ, σε ένα νυχτερινό μαγαζί για ομογενείς. Και πριν το καταλάβει, βρέθηκε στο Χάραμα με τη Γαλάνη, την Τσαλιγοπούλου και τον Αλκίνοο και στο ξεκίνημα μιας διαδρομής που συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα.

Το Μυθιστόρημα του Γεράσιμου Ανδρεάτου είναι οικείο και απρόβλεπτο, ειλικρινές κι ευφρόσυνο, ανατρεπτικό και με ηθικό δίδαγμα. Όπως όλα τα γνήσια λαϊκά μυθιστορήματα, δηλαδή.

«Μυθιστόρημα», με τον Αντώνη Τζαβάρα από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς και δημιουργοί απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και της έμπνευσης, εξιστορούν στον Αντώνη Τζαβάρα και σε όλους εμάς το μυθιστόρημα της ζωής τους. Αφηγούνται ιστορίες, θυμούνται προσωπικές στιγμές που τους καθόρισαν και μοιράζονται τις σκέψεις τους σε πρώτο πρόσωπο και με δικά τους λόγια.

Κάθε εβδομάδα αποκλειστικά στο ERTecho και ένα νέο επεισόδιο!

Ακούστε τα προηγούμενα επεισόδια εδώ

_______________________________

Info

«Μυθιστόρημα», με τον Αντώνη Τζαβάρα

Κύκλος 1ος επεισόδιο 15ο  «Το Μυθιστόρημα του Γεράσιμου Ανδρεάτου»

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 αποκλειστικά στο ERTecho

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma  #Podcast #ERTecho #PodcastDeftero

Live Streaming:  www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://www.ertecho.gr/radio/deftero/program/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS