«Η δική μας πόλη» σε ένα τριήμερο με τον Πέτρο Ζουμπουλάκη, τον Γιάννη Ζουγανέλη και ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Νότη Μαυρουδή | 06, 07 & 08.01.2023

Την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, 20:00-21:00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Η δική μας πόλη» της Φωνής της Ελλάδας παρουσιάζει τον βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών ζωγράφο, Πέτρο Ζουμπουλάκη. Ο καλλιτέχνης μιλά για τις σημαντικότερες στιγμές της πολύπλευρης διαδρομής του, αναφέρεται στον δάσκαλό του, Γιάννη Μόραλη, και στα χρόνια Δοξιάδη, καθώς και στις εμπειρίες του ως δάσκαλος στον χώρο του σχεδίου.

Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε αυτά που τον εμπνέουν, τα στοιχεία της φύσης και του ανθρώπου, καθώς και τη σχέση του με ομότεχνους αλλά και καλλιτέχνες του θεάτρου, καθώς υπήρξε και σημαντικός σκηνογράφος.

Αναφορά γίνεται και στις σχέσεις και συνεργασίες με τον Δημήτρη Μοίρα, και την αδερφή του Βούλα Ζουμπουλάκη.

Τέλος, μιλά στον Θέμη Ροδαμίτη για την επόμενη μεγάλη έκθεση-εγκατάστασή του με θέμα το αλκοόλ.

Μια ημέρα μετά, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, 12:00-13:00 ώρα Ελλάδας, η «Η δική μας πόλη» αποχαιρετά τον Νότη Μαυρουδή με ένα ειδικό αφιέρωμα. Λίγες εβδομάδες μετά την τελευταία του ραδιοφωνική συνέντευξη στον Θέμη Ροδαμίτη, για τον μεγάλο δημιουργό και δάσκαλο μιλούν ο συνθέτης Λίνος Κόκοτος, οι τραγουδιστές Μανώλης Μητσιάς και Νένα Βενετσάνου, και ο τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ενώ ακούγονται αποσπάσματα από τη συνομιλία του Νότη Μαυρουδή με τον Θέμη Ροδαμίτη.

Το τριήμερο στη «δική μας πόλη» κλείνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, 12:00-14:00 ώρα Ελλάδας, με τον πολυτάλαντο και βραβευμένο μουσικό και ηθοποιό Γιάννη Ζουγανέλη. Ο καλλιτέχνης, καλεσμένος του Θέμη Ροδαμίτη, αναφέρεται στις σημαντικότερες συναντήσεις-συνεργασίες της πορείας του, τα μουσικά στέκια στα οποία πρωτοέπαιξε, αναδεικνύοντας μια δημιουργική και έντονη ατμόσφαιρα μιας εποχής, ενώ στέκεται με ιδιαίτερες αναφορές στους αγαπημένους του φίλους.

Αναφορά γίνεται στη θεατρική του πορεία, που περιλαμβάνει ένα ευρύ ρεπερτόριο, από την αρχαία κωμωδία-δράμα ως το σύγχρονο και διεθνές, και τη συγγραφική του δραστηριότητα που αναφέρεται σε ιδιαίτερα σημαντικά εκπαιδευτικά μοντέλα εκμάθησης.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης μιλά για τη διεθνή μουσική του πορεία, που εδώ και χρόνια διακρίνεται και επιβραβεύεται από δημόσιους φορείς αλλά και τους ακροατές. Στην εκπομπή, ακούγονται τραγούδια που ξεχώρισαν στη μακρά του διαδρομή, αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 • Διαδικτυακά από το ERTecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της Ε.ΡΑ)
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS