Η Φωνή της Ελλάδας – Αφιέρωμα στο ‘Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» | 28.01.2023, 12:00

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, 12:00-13:00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Η δική μας πόλη» της Φωνής της Ελλάδας πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Φιλοξενούμενη είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια Ξένια Καλδάρα, η οποία μιλά για τον Μιχάλη Κακογιάννη, την αγάπη του για τον Ελληνικό Πολιτισμό, το Αρχαίο Δράμα, τη διεθνή αναγνώρισή του, την αγάπη του και τη βοήθειά του στους νέους δημιουργούς, τους αγαπημένους φίλους του (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μερκούρη, Παππά, Χορν, Σαρλότ Ράμπλινγκ, κ.α.), στο όραμά του για το Ίδρυμα ως ανοιχτό χώρο δημιουργίας και συνεύρεσης διαφορετικών πολιτισμών, αλλά και προβολής της Ελλάδας στον κόσμο, μέσα από πρωτοπόρες δραστηριότητες.

Η Ξένια Καλδάρα αναφέρεται στις συνεργασίες με πολλά διεθνή μεγάλα πανεπιστήμια με σημαντικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες και ομάδες που φιλοξενούνται από όλον τον κόσμο.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην περιοχή γύρω από το Ίδρυμα, όπου αποκτά δυναμική ανάπτυξης και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργείται νέα ζωντανή πόλη, καθώς και νέοι πολιτιστικοί δρόμοι.

Παρουσιάζονται όλες οι νέες παραστάσεις στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου (θέατρο, κινηματογράφος, θεματικές βραδιές, εργαστήρια, κ.α.), καθώς και ο προγραμματισμός του Ιδρύματος που είναι μια συλλογική προσπάθεια των ανθρώπων που επί χρόνια εργάζονται σε αυτό.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση : Σάββατο 28  Ιανουαρίου  2023 ώρα : 12.00-13.00

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ :

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της Ε.ΡΑ)
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS