Η Φωνή της Ελλάδας: Αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο στην εκπομπή “Η Δική μας Πόλη” | 19.02.2023, 12:00

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και 12:00-14:00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» της «Φωνής της Ελλάδας» είναι αφιερωμένη στον Δημήτρη Λάγιο. Ο πολυτάλαντος δημιουργός, αν και έφυγε στα 39 του χρόνια από την ζωή, μας άφησε σημαντικό μουσικό κι εκπαιδευτικό έργο. Μελοποίησε αγαπημένους Έλληνες ποιητές, γράφοντας τραγούδια με ξεχωριστό ύφος και υψηλή αισθητική. Στην εκπομπή θα γίνει αναφορά στη γενέτειρά του, τη Ζάκυνθο, και στην αγάπη του για τους ανθρώπους της, καθώς και στην αγαπημένη του Κύπρο και τη δημιουργική σχέση μαζί της. Ακούραστος μαχητής, κατέγραψε σημαντικές προφορικές αφηγήσεις των ανθρώπων από τη Ζάκυνθο και την Αρκαδία. Αξιοσημείωτη η προσφορά του στη δημιουργία μουσικών σχολείων, κυρίως στην περιφέρεια, η αγάπη του για τους νέους και οι ευκαιρίες που τους έδινε, καθώς και η ανάδειξή τους. Φιλοξενούμενη στο στούντιο η Πέγκι Λάγιου που θα μιλήσει για την καθημερινότητα του συζύγου της, Δημήτρη, και την ιδιαίτερη αδυναμία του στην κόρη του, Υακίνθη. Θα αναφερθεί στη δυνατή φιλία του με τους ζώντες ποιητές, την γνωριμία του με τον Ελύτη στο νησί του και την αγάπη του για το θέατρο. Για τον Δημήτρη Λάγιο θα μιλήσουν: ο Γιώργος Νταλάρας, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο ποιητής Στρατής Πασχάλης, από την Κύπρο ο πρόεδρος της «Διάστασης», Κώστας Πετρίδης, από τη Ζάκυνθο ο πρόεδρος των «τραγουδιστάδων» Νίκος Κεφαλληνός κι ο δημοσιογράφος Σπύρος Καμπιώτης. Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και 04:00-06:00 ώρα Ελλάδας. Επιμέλεια – Παρουσίαση : Θέμης Ροδαμίτης ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ
 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της Ε.ΡΑ) 
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTFLIX.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.
Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238 -e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr -Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS