Η Φωνή της Ελλάδας: Η Ευαγγελία Γεωργαντζή στην εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” | 16.03.2023, 16:00

Στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» που επιμελείται και παρουσιάζει η Ελένη Καραλή είναι καλεσμένη την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στις 16:00 η φιλόλογος και Διευθύντρια του Κέντρου Νεοελληνικών και Ευρωπαϊκών Μελετών και Εκδόσεων – NEOHEL Ευαγγελία Γεωργαντζή.

Η Ευαγγελία Γεωργαντζή είναι φιλόλογος με περαιτέρω εκπαίδευση στη Γαλλία στην Εφαρμοσμένη γλωσσολογία, τη μεθοδολογία και τη διδασκαλία ζωντανών γλωσσών. Έχει συγγράψει σειρές βιβλίων για την εκμάθηση της Ελληνικής, ως ξένης/δεύτερης γλώσσας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Είναι ιδρυτικό μέλος και σήμερα Διευθύντρια του Κέντρου Νεοελληνικών – Ευρωπαϊκών Μελετών και Εκδόσεων. Πρόκειται για τον παλαιότερο εκπαιδευτικό εκδοτικό οίκο που ασχολείται με τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα εδώ και 55 χρόνια.

Η εκπομπή θα επιχειρήσει ένα ταξίδι σ’ όλο τον κόσμο, με διαβατήριο την ελληνική γλώσσα και αντικείμενο συζήτησής τα προβλήματα στη διδασκαλία των ελληνικών στο εξωτερικό και τους τρόπους διάδοσης της ελληνικής γλώσσας στις νεότερες γενιές του Ελληνισμού της Διασποράς.

Στην εκπομπή θα μοιραστούν την εμπειρία τους από τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα ιδρύματά τους οι:

π. Μιχαήλ, Επίκουρος Καθηγητής ελληνικής γλώσσας στο Ελληνικό Κολλέγιο και Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη

Δρ. Μαρία Ζέρβα, Διευθύντρια στο Τμήμα Νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστήμιο Στρασβούργου

Dr Vojkan Stojičić, Επίκουρος Καθηγητής Ελληνικής γλώσσας, Πρόεδρος του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου και μέλος Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών σπουδών

Ειρήνη Λοϊζίδου, Φιλόλογος, Υπεύθυνη ελληνικής γλώσσας στο αγγλόφωνο σχολείο με διεθνή αναγνώριση The Heritage Private School στη Λεμεσό της Κύπρου

Dr Alicia VillarLecumberri, Καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας στο τμήμα μετάφρασης και διερμηνείας του Διεθνούς Πανεπιστήμιου της Βαλένθια (VIU) και μεταφράστρια λογοτεχνικών έργων και γλωσσολογικών

Αλεξία Μυριούνη, Φιλόλογος –Καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας στο Μοντεσσοριανό Σχολείο Leibnitz στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

Γεωργία Τσάκαλη, Διευθύντρια του παραρτήματος Σωκράτης ΙΙ του Σχολείου «Σωκράτης – Δημοσθένης»

Ειρήνη Τουρκομανώλη, εκπαιδευτικός στο σχολείο Σωκράτης-Δημοσθένης” στο Μόντρεαλ

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή  

Μετάδοση: Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, 16.00-17.00 ώρα Ελλάδας

Τρόποι Ακρόασης:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της Ε.ΡΑ)
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global). 

 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay. 
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις. 
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις. 
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece 

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας

· Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr
Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS