Η Φωνή της Ελλάδας: Η ιστορία των Σιδηροδρόμων Πειραιώς- Αθηνών- Πελοποννήσου (Σ.Π.Α.Π.) στην “Αφύλαχτη Διάβαση” | 24.03.2023, 13:00

Πριν από 135 χρόνια, το πρωΐ του Σαβάτου της 30ης Ιουνίου 1884 ένα τραίνο αναχωρεί από τον Πειραιά οχι όμως για την Αθήνα, αλλά για την τότε μακρινή Ελευσίνα. Μόλις είχε περατωθεί η κατασκευή του πρώτου τμήματος (Πειραιάς-Ελευσίνα) του δικτύου μιας νέας, τότε, εταιρείας που έκτοτε εγκατέστησε και λειτούργησε για πολλές δεκαετίες το μεγαλύτερο σε μήκος μετρικό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας, συνδέοντας την Αθήνα με όλη σχεδόν την Πελοπόννησο.. Η “Αφύλαχτη Διάβαση” την Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2023, στις 13:00, ξετυλίγει την ιστορία των Σιδηροδρόμων Πειραιώς- Αθηνών- Πελοποννήσου («Σ.Π.Α.Π.») μέσα από την αφήγηση ενός κορυφαίου παλαίμαχου σιδηροδρομικού, του Σπύρου Φασούλα. Αν η γραμμή του «Λαρισαϊκού» ήταν ζωτικής σημασίας για τη χώρα, τόσο για στρατιωτικούς λόγους, αφού μέσω αυτής θα μεταφέρονταν στρατεύματα και εφόδια στα σύνορα , χωρίς να εμποδίζεται η μεταφορά τους από τα τηλεβόλα των πλοίων των «Μεγάλων Δυνάμεων» , όσο και για συγκοινωνιακούς λόγους αφού, μέσω αυτής, θα συνδέονταν η Ελλάδα σιδηροδρομικά με την υπόλοιπη Ευρώπη, το δίκτυο της Πελοποννήσου ήταν ζωτικής σημασίας για την οικονομική της ανάπτυξη, αλλά και για την εθνική οικονομία αφού, όταν κατασκευάστηκε, το Ελληνικό κράτος είχε πολύ μικρότερη έκταση από την σημερινή. Επιμέλεια-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης Μετάδοση: Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, 13:00-14:00 ώρα Ελλάδας Τρόποι Ακρόασης:
   • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ)
   • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
   • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
   • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTFLIX.
   • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
   • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
   • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
   • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
   • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
   • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
   • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store
  Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238 e–mail: thevoiceofgreece@ert.gr Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

  TOP NEWS