Η Φωνή της Ελλάδας – Ο ηθοποιός και πρώην ναυτικός Γιώργος Αρμένης στο τιμόνι της εκπομπής «Καλές Θάλασσες» | 26.11.2022, 08:00

Ο καταξιωμένος Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Αρμένης, από τα δύσκολα παιδικά και νεανικά του χρόνια, πέρασε από τα καράβια και μετά στο θέατρο. Γι’ αυτό το πέρασμα του από τη θάλασσα, με όλες τις εμπειρίες, τις περιπέτειες, τα λιμάνια, τις όμορφες και τις άσχημες στιγμές, μας μιλάει στην εκπομπή «Καλές Θάλασσες» του Αντώνη Καραγιαννάκη, στη Φωνή της Ελλάδας. Από ένα τρανζίστορ που είχε αγοράσει, άκουσε στη Φωνή της Ελλάδας, βγαίνοντας από τη διώρυγα του Σουέζ στη Μεσόγειο, τη φωνή του Κάρολου Κουν και αποφάσισε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Ο Γιώργος Αρμένης έχει συμπληρώσει 50 και πλέον χρόνια στο θεατρικό είδος, ενώ στο “Θέατρο Τέχνης” είχε παραμείνει για 22 συνεχόμενα έτη, μέχρι και το, θάνατο του δασκάλου του. Αό το στούντιο του Παγκόσμιου Ραδιοφώνου, διηγείται, με τον δικό του χαρισματικό τρόπο, ωραίες ανέκδοτες ιστορίες, βιώματα και συναισθήματα απ’ αυτές τις δύο δουλειές (μεγάλες δουλειές όπως τις χαρακτηρίζει) το Θέατρο και τα καράβια, όπου δούλεψε ως παραμάγειρας και μάγειρας. Αναφέρεται επίσης, στην «απόδρασή» του στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, που δεν στέφθηκε με επιτυχία. «διαφορετικά ίσως να τον βλέπαμε και στο Broadway», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην περίφημη σκηνή «Ηλία ρίχτο», της cult ταινίας «Όλα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη, 25 χρόνια από την κυκλοφορία της. Τέλος δεν ξεχνά και τονίζει συχνά την προσφορά και το έργο των ναυτικών μας και των απόδημων Ελλήνων όλης της γης, εκφράζοντας την αγάπη και τον σεβασμό του προς αυτούς. Επιμέλεια – παρουσίαση: Αντώνης Καραγιαννάκης Μετάδοση: Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στις 08.00 – 10.00  το πρωί και σε επανάληψη το βράδυ στις 11. ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ
 • Διαδικτυακά από το ERTecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της Ε.ΡΑ)
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.
Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238 -e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr – Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS