Η Φωνή της Ελλάδας – O Νίκος Πλατύραχος στην εκπομπή «Το καφενείο της φωνής»| 29.05.2022, 19.00

Ο Νίκος Πλατύραχος πίνει καφέ στο «Καφενείο της Φωνής», καλεσμένος του Άγγελου Σταθόπουλου, στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, 29 Μαΐου.

Μουσικός με κλασική παιδεία, ο Νίκος Πλατύραχος έγινε γνωστός για τα θαυμάσια οργανικά έργα του, είτε πρωτότυπα είτε επενδύσεις κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών έργων. Είναι ένας από τους καλύτερους -και πλέον περιζήτητους- ενορχηστρωτές, αλλά και με σημαντική διαδρομή στην τραγουδοποιία, με τραγούδια όπως το «Μαύρη μπογιά στο μάρμαρο», σε στίχους Δημήτρη Λέντζου.

Ο Νίκος Πλατύραχος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1965. Αφού σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, συνέχισε με σπουδές σύνθεσης στη μουσική ακαδημία του Αννόβερου και της Κολωνίας, με τον Hans Werner Henze, καθώς και με μεταπτυχιακές σπουδές στο Studio ηλεκτρονικής μουσικής της Κολωνίας.

Έχει γράψει τη μουσική σε πάνω από 30 ταινίες του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και έχει αποσπάσει βραβεία σε Ελληνικά και διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ (φεστιβάλ κινηματογράφου Trossingen, Filmmusictage95-Βόννη, φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης). Μουσικές του για τον κινηματογράφο έχουν ερμηνεύσει μεγάλα ορχηστρικά σύνολα, όπως η Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, η Συμφωνική Ορχήστρα της Τσεχίας, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ κ.ά.

Γράφει, επίσης, μουσική για θεατρικά έργα, καθώς και έργα για ορχήστρα και μικρότερα σύνολα, που εκτελούνται στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Μεταξύ άλλων, έργα του έχουν εκτελεσθεί στο Ηρώδειο Ωδείο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, από την ιταλική ορχήστρα “Divertimento Ensemble”, καθώς και από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, τη Σύγχρονη Ορχήστρα της EPT και την Καμεράτα.

Έχει, επίσης, ασχοληθεί με την εμπορική μουσική, γράφοντας τις υποκρούσεις για πάνω από 120 διαφημιστικές ταινίες, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 • Διαδικτυακά από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ:

https://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

 • Από τις τηλεοράσεις στην Ελλάδα στη λίστα των ραδιοφωνικών σταθμών.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις παγκοσμίως μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Ψηφιακά DAB+, μεταδίδεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και μπορείτε να την ακούτε από ψηφιακούς δέκτες.
 • Στα Βραχέα κύματα μεταδίδεται Δευτέρα- Παρασκευή 16:00 – 20:00 στη συχνότητα των 9420 ΚΗz (για Ευρώπη, Ατλαντικό Ωκεανό, Β. Αμερική).
 • Δορυφορικά στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E
 • Δορυφορικά στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global) , MyTuner (Global), Radioline (France/Global),  RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της ΕΡΤ για κινητά iPhone:

https://apps.apple.com/gr/app/ert-s-a/id1188366915

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS