Η Φωνή της Ελλάδας τιμά τον Μίμη Παπαϊωάννου | 18.03.2023, 12:00

Τo Σάββατο, 18 Μαρτίου, 12:00-14:00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» είναι αφιερωμένη  στον Μίμη Παπαϊωάννου.

Η εκπομπή θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή καλεί ανθρώπους του από διαφορετικούς κοινωνικούς που «συνδέθηκαν» μαζί του να μας μιλήσουν για τον μεγάλο αυτό αθλητή

Για τον Μίμη Παπαϊωάννου θα μιλήσουν οι πρώην ποδοσφαιριστές Λάκης Νικολάου (συμπαίχτης στην ΑΕΚ), ο Γιώργος Κούδας (συμπαίχτης στην Εθνική), κι ο Νίκος Μάλλιαρης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα «Επίσκυρον», που πραγματοποιεί πολιτιστικές δράσεις γύρω από το ποδόσφαιρο. Επίσης  οι ποιητές Γιώργος Μαρκόπουλος, που έχει «ποιητικά συνδέσει» το ποδόσφαιρο με τη λογοτεχνία και Σωτήρης Κακίσης, που έχει καταγράψει κι εκδώσει σημαντικές συνομιλίες του με τον αθλητή, ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας, ο τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός, ο σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόνης, ο αθλητικογράφος Γιάννης Φιλέρης, ο Νίκος Οικονομίδης (ο επίσημος και βραβευμένος ζωγράφος της ΑΕΚ), ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Αγγελίδης. Κοινό χαρακτηριστικό όλων, ο θαυμασμός για τον μοναδικό αυτόν αθλητή.

Η εκπομπή καταγράφει ιδιαίτερα στοιχεία του Μίμη Παπαϊωάννου: σημαντικές ποδοσφαιρικές στιγμές του, χαρακτηριστικές εκφράσεις του, τη σχέση με το κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι, στοιχεία της προσωπικότητας, του χαρακτήρα του που τον έκαναν μοναδικό στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά αναδεικνύεται και ο ιδεαλισμός του, η λαϊκή του σοφία, η μετριοφροσύνη, η ευγένειά του, το ομαδικό του πνεύμα και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Στην εκπομπή ακούγονται τραγούδια που του άρεσαν, ενώ κάποια από αυτά ερμηνεύει κι ο ίδιος.

Υ.Γ. Είναι ο τρίτος αθλητής που τιμάται από την εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» της Φωνής της Ελλάδας, μετά τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Γιώργο Κούδα, καθώς ο Μίμης Παπαϊωάννου, παρά τη μεγάλη του δόξα, αποτελεί ένα ξεχωριστό παράδειγμα στον χώρο του αθλητισμού.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση : Σάββατο18 Μαρτίου 2023 12.00-14.00 ώρα Ελλάδας

Επανάληψη : Κυριακή  19 Μαρτίου 2023 01.00-03.00 ώρα Ελλάδας

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της Ε.ΡΑ)
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Tην ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238 e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS