Τρίτο Πρόγραμμα – Juliette Greco: Όπως είναι, όπως ήταν, όπως την φαντάζεστε στο “Intercity” | 28.09.2022, 23:00

Στα υπόγεια θρυλικής συνοικίας στο Παρίσι, εκεί όπου συναντιούνται, φιλόσοφοι, μουσικοί , ποιητές και φοιτητές, μια φωνή σιγανή σκεπάζει τα σκοτάδια. Όμως μέσα σ’ αυτά, το δικό της μαύρο ξεχωρίζει.

Η “Κυρία με τα μαύρα” βγαίνει στο φως μόνο με το τραγούδι, χωρίς άλλα φτιασίδια και καμώματα. Είναι η Juliette των υπαρξιστών, η μούσα του Σαρτρ και του Μπορίς Βιάν. Με τον ατίθασο χαρακτήρα, με τη τρικυμιώδη καριέρα, με τις σιωπές, τις ανάσες – αυτή που ιερουργεί, δημιουργεί και συναρπάζει.

Η Juliette Greco τραγουδά, τίποτα λιγότερο από τα ποιήματα σπουδαίων που της χαρίζουν και της εμπιστεύονται οι συνθέτες του καιρού της. Ακούγοντας τα τραγούδια της σήμερα γνωρίζουμε καλά ότι είναι διαχρονικά.

Με τα τραγούδια αυτά (από το Je suis comme je suis ως το Sous le ciel de Paris, από το Si tu t’imagines ως το Je hais les Dimanches και δεκάδες άλλα), η Juliette Greco μας διηγείται σε συνέχειες τη ζωή της (7/10/1927- 23/09/2020) και δημιουργεί έναν κόσμο που θα θέλαμε να είναι και δικός μας.

Kείμενα – Παραγωγή – Παρουσίαση: Θάνος Φουργιώτης
Τεχνική επιμέλεια : Θανάσης Βουτέρης

__________________________

Intercity

Εκπομπή περιπλάνησης και ταξιδιού μέσα από τις εικόνες : εικόνες της ποίησης, του κινηματογράφου, της ζωής, της μουσικής.

Με αφορμή ένα θέμα, μια σκέψη, ένα πρόσωπο, ένα βιβλίο, μια ταινία, ένα γεγονός ανακατεύουμε ντοκουμέντα, σελίδες βιβλίων, κείμενα, ήχους, μουσική, λόγο και πάμε ταξίδι σε παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 | www.trito.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS