Νέα εκπομπή – «Μουσική μικρού μήκους-Μινιατούρες;» με τη Ραλλού Βογιατζή στο Τρίτο Πρόγραμμα | Από Δευτέρα 03.04.2023

Μία νέα μουσική εκπομπή, με τίτλο «Μουσική μικρού μήκους-Μινιατούρες;» επιμελείται και παρουσιάζει η η Σύμβουλος Καλλιτεχνικού προγραμματισμού και μουσικολόγος Ραλλού Βογιατζή, στο Τρίτο Πρόγραμμα, από τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 και κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 11:55 και το Σάββατο, στις 14:30.

Στις σύντομες καθημερινές και στις εβδομαδιαίες θεματικές εκπομπές, οι ακροατές ταξιδεύουν σε μία έκθεση, σε μία «ιδιωτική συλλογή», μουσικών έργων μικρού μήκους, από κάθε εποχή και κάθε είδος της αποκαλούμενης «δυτικής ευρωπαϊκής λόγιας» μουσικής και συγγενών ειδών. Συνθέσεις  ολοκληρωμένες, αυτόνομες ή κρυμμένες σε μεγαλύτερα έργα, μικροσκοπικές ή  σχετικά μικρές,  δημοφιλείς ή λιγότερο γνωστές, κάποτε με το όνομα κι άλλοτε με τον χαρακτηρισμό «μινιατούρα».

Οι περιηγήσεις στην εκπομπή «Μουσική μικρού μήκους-Μινιατούρες;» αποτελούν προσκλήσεις γνωριμίαςνέων αναγνώσεων, αλλά και αποκαθήλωσης των μουσικών έργων από τους τοίχους ενός φανταστικού μουσείου. Τα έργα της συλλογής αυτής, κατορθώνουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά να συμπεριλάβουν έναν ολόκληρο κόσμο και να μεταμορφωθούν σε ένα μεγάλο ταξίδι για τους ακροατές.

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6 | www.trito.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS