Ο Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης Βασίλης Κώτσης στη Φωνή της Ελλάδας | 29.03.2023, 16:00

Την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, η Ελένη Καραλή υποδέχεται στη Φωνή της Ελλάδας, στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα», τον Βασίλη Κώτση και κάνει μαζί του ένα ταξίδι στην κάτω Ιταλία (και όχι μόνο). Ο Ελληνοαυστραλός βραβευμένος σκηνοθέτης, συγγραφέας, δημοσιογράφος αγαπά τον Ελληνισμό και είναι πολίτης του κόσμου, καθώς έχει επιλέξει να ταξιδεύει συνεχώς στις ελληνικές κοινότητες σε κάθε ήπειρο. Σπίτι του είναι η Λέσβος, αλλά και το Λονδίνο, η Βραζιλία και το Σίδνεϋ. Ο Βασίλης Κώτσης μας εξηγεί γιατί στο Πανεπιστήμιο Macquarie ερωτεύτηκε ξανά την ελληνική καταγωγή του, ενώ όταν ήταν παιδί βίωσε τον ρατσισμό και επέλεξε να μη συνεχίσει τις σπουδές του στην ελληνική γλώσσα. Μιλά για τα ντοκιμαντέρ που δημιούργησε για την Κάτω Ιταλία, που προβάλλονται σ’ όλη την Αυστραλία. Κάποια από τα έργα του (ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ) έχουν κερδίσει βραβεία σε φεστιβάλ κινηματογράφου χαμηλού προϋπολογισμού, ενώ οι προβολές των ταινιών του στο Σίδνεϋ γίνονται sold out. Επόμενος σταθμός το νέο του ιστορικό μυθιστόρημα «The Aegean Seven Take Back The “Elgin” Stolen Marbles», που αφηγείται την αρπαγή των γλυπτών του Παρθενώνα από τον λόρδο Έλγιν και διαδραματίζεται στις αρχές του 1800, λίγο πριν την επανάσταση. Στην εκπομπή μιλά ακόμη ο Pandeleone Danilo, μουσικός και πρόεδρος της Ελληνικής Εβδομάδας (Ddomani Greko). Παρουσίαση – Επιμέλεια: Ελένη Καραλή Μετάδοση: Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στις 16:00 ώρα Ελλάδας Τρόποι Ακρόασης:
 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της Ε.ΡΑ)
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store
 • Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece
Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας · Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238 · e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr · Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS