Πρεμιέρα στο Ραδιόφωνο: «Οι Λατζέρηδες» στο Τρίτο Πρόγραμμα | 16.10.2022, 22:00

Με το έργο «Οι Λατζέρηδες» του πολυβραβευμένου καναδού συγγραφέα Morris Panych συνεχίζονται οι θεατρικές πρεμιέρες της εκπομπής «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο».

Ο σκηνοθέτης της παράστασης και μεταφραστής του έργου Γιώργος Χατζηνικολάου, από την ομάδα Νάμα, στο σημείωμά του για το έργο, γράφει:

«Ο Morris Panych αντιστρέφοντας τις έννοιες “θέατρο του παραλόγου” και “πραγματικότητας” διεισδύει στο παράλογο της πραγματικότητας μ΄ ένα ιδιοφυές θέατρο ρεαλισμού. Η καυστική και αλληγορική αυτή μαύρη κωμωδία του επισημαίνει εύστοχα το μάταιο καθημερινό τρέξιμο του καθενός μας, για να ικανοποιηθούν φιλοδοξίες και όνειρα, που μας έχουν υποβληθεί μέσα από παράλογα στερεότυπα, main stream αντιλήψεις και ανόητες ιδέες και οδηγίες για τον τρόπο ζωής μας. Μια ιστορία που αποκαλύπτει σαρκαστικά τη ματαιοδοξία στο μεταμοντέρνο αξιακό σύστημα. Μια ιστορία σκληρή και λυπητερή όπως και η ζωή, για το παράλογο της κοινωνική δομής, τον μύθο της αταξικής κοινωνίας, τον σιωπηλό “πόλεμο των τάξεων, τις αξίες, το καθήκον και τα θέλω».

Το έργο,  παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ίδια ομάδα στο Σύγχρονο Θέατρο το 2019.

Μετάφραση ραδιοφωνική διασκευή και σκηνοθεσία: Γιώργος Χατζηνικολάου

Διδασκαλία υποκριτικής: Ελένη Σκότη

Μουσική σύνθεση: Στέλιος Γιαννουλάκης

Ηχοληψία, Studio: Βασίλης Χρηστακέας, Κώστας Καρανδινός (Ομάδα Νάμα-Λυκόφως Ι.Κ.Ε)

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Τάσος Κωστής– Ντρέσλερ, Γιάννης Σαρακατσάνης– Έμετ, Γιώργος Ζιόβας– Μος, Αλέξανδρος Μανωλίδης– Μπάροουζ, Γιώργος Χατζινικολάου (Ομάδα Νάμα)- εκφωνητής.

Επιμέλεια εκπομπής : Μάρα Καλούδη

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 | www.trito.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS