«Προφορική Ιστορία» με τον Αντώνη Τζαβάρα, αποκλειστικά στο ERTecho από 19.01.2023

Κύκλος 1ος επεισόδιο 2ο, «Αυτή η Νύχτα Μένει»

Ο Ανδρέας αγαπάει τη Στέλλα και ξέρει ότι η αγάπη είναι πολύ δύσκολο πράγμα για να την αφήσεις να χαθεί. Και η Στέλλα αγαπάει τον Ανδρέα, αλλά αγαπάει περισσότερο την ιδέα μιας καριέρας στο τραγούδι – το όνειρό της είναι να γίνει πρώτο όνομα σε κάποια μεγάλη πίστα της παραλιακής. Προκειμένου να το δει να πραγματοποιείται, παίρνει τη δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψει τον Ανδρέα και την Αθήνα και να κάνει ένα σκληρό αγροτικό στα νυχτερινά κέντρα της περιφέρειας.

Η ερωτική αυτή ιστορία έδωσε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο την αφορμή για το “Αυτή η Νύχτα Μένει”, μια ταινία που στο πέρασμα των χρόνων άφησε ένα ιδιαίτερο αποτύπωμα, ως ύμνος και ταυτόχρονα ως ελεγεία για τον κόσμο των σκυλάδικων της επαρχίας, ενώ μας χάρισε και το αριστουργηματικό soundtrack του Σταμάτη Κραουνάκη.

Σήμερα, 23 χρόνια μετά της πρώτη της προβολή (βγήκε στις αίθουσες στις 7 Ιανουαρίου του 2000), ο συγγραφέας και σεναριογράφος της ταινίας, Θάνος Αλεξανδρής, η πρωταγωνίστρια Αθηνά Μαξίμου, ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ζουμπουλάκης, επιστρέφουν σε εκείνη τη νύχτα που έμεινε και θυμούνται αστείες και δραματικές ιστορίες από τα locations όπου γυρίστηκε η ταινία, από τις αίθουσες της προβολής της και από τα στούντιο όπου η θρυλική Παλόμα έκανε νυχτερινή “φωνοληψία”.

“Προφορική Ιστορία” ηχητικό ντοκιμαντέρ με τον Αντώνη Τζαβάρα από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Παράγουμε ακόμα πολιτισμό; Γράφουμε μουσικές και βιβλία που ίσως κάποτε να θεωρούνται σημαντικά; Δημιουργούμε κάποιου είδους πνευματική κληρονομιά για τους επόμενους; Η νέα σειρά ηχητικών ντοκιμαντέρ του Δεύτερου Προγράμματος φιλοδοξεί να χαρτογραφήσει την κουλτούρα της εποχής μας μέσα από τα έργα της εποχής μας. Ξεχωρίζουμε βιβλία, ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και μουσικά άλμπουμ που δημιουργήθηκαν στον δικό μας αιώνα -από το 2000 και μετά- και αφήνουμε τους συντελεστές τους να μας αφηγηθούν την ιστορία τους.

Αποκλειστικά στο ERTecho !

Ακούστε τα προηγούμενα επεισόδια εδώ

_______________________________

Info

«Προφορική Ιστορία» ηχητικό ντοκιμαντέρ με τον Αντώνη Τζαβάρα

Κύκλος 1ος επεισόδιο 2ο «Αυτή  Νύχτα Μένει»

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου αποκλειστικά στο ERTecho

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma  #Podcast #ERTecho #PodcastDeftero

Live Streaming:  www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://www.ertecho.gr/radio/deftero/program/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS