“Ένας δίσκος, μία εποχή”: “Για μια μέρα ζωής” | αποκλειστικά στο ERTecho από 15.05.2023

Κύκλος 1ος επεισόδιο 6ο, «Για μια μέρα ζωής»

Ο Κώστας Φασουλάς επισκέπτεται το 1980 χρονιά που κυκλοφορεί ο δίσκος «Για μια μέρα ζωής» μουσική εργασία του Μάνου Λοΐζου σε στίχους Τάσου Λειβαδίτη, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μανώλη Ρασούλη, Φώντα Λάδη, και Δώρας Σιτζάνη. Τα 12 τραγούδια του άλμπουμ ερμηνεύουν, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Δώρα Σιτζάνη και ο Μάνος Λοΐζος. Το «Για μια μέρα ζωής», αποτελεί την τελευταία δισκογραφική κατάθεση του συνθέτη, δυο χρόνια μετά την έκδοση του δίσκου, ο Μάνος Λόιζος έφυγε από τη ζωή

Ο δίσκος «Για μια μέρα ζωής», έρχεται στο ελληνικό δισκογραφικό τοπίο σε μια εποχή που η χώρα μας απολαμβάνει πλέον την ένταξή της στη ΕΟΚ, όμως η μεγάλη κρίση του πετρελαίου που ταλαιπωρεί την ευρωπαϊκή οικονομία, θα προβληματίσει τον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη, αλλά και το πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στην γειτονική Τουρκία, ο στρατηγός Εβρέν αντιγράφει με τρόπο έντεχνο την στρατιωτική παρτιτούρα του Γεωργίου Παπαδόπουλου και με στρατιωτικό πραξικόπημα θα αναλάβει την εξουσία, στον απόηχο της φοιτητικής εξέγερσης στην Νότια Κορέα με 600 νεκρούς.

Στην Πολωνία ο Λεχ Βαλέσα ιδρύει το συνδικάτο αλληλεγγύης, στην Ελλάδα ο Γεώργιος Μαύρος την Ένωση Κέντρου, την ίδια περίπου στιγμή που δύο ταυτόχρονες πυρκαγιές καταστρέφουν δυο από τα ιστορικότερα πολυκαταστήματα της Αθήνας, Μινιόν και Κατράντζος.

«Ένας δίσκος, μία εποχή», με τον Κώστα Φασουλά από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Παράπλευρες ιστορίες, γεγονότα μικρά και μεγάλα, που συνέβησαν την ίδια περίπου στιγμή που κυκλοφόρησαν ξεχωριστοί δίσκοι της ελληνικής μουσικής ιστορίας, συνθέτουν το νέο podcast του Δεύτερου, με τίτλο «Ένας δίσκος, μία εποχή».

Κάθε εβδομάδα αποκλειστικά στο ERTecho και ένα νέο επεισόδιο!

Ακούστε τα προηγούμενα επεισόδια εδώ

_______________________________

Info

«Ένας δίσκος, μία εποχή», με τον Κώστα Φασουλά

Κύκλος 1ος επεισόδιο 6ο  «Για μια μέρα ζωής»

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 αποκλειστικά στο ERTecho

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma  #Podcast #ERTecho #PodcastDeftero

Live Streaming:  www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://www.ertecho.gr/radio/deftero/program/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS