“Νύχτα και Μέρα” του Τομ Στόπαρντ στο “Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο” | 29.01.2023, 22:00

Το θεατρικό έργο «Νύχτα και Μέρα» του βρετανού θεατρικού συγγραφέα Τομ Στόπαρντ σε διασκευή για το ραδιόφωνο, μεταδίδεται από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 10 το βράδυ από την εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο».

Ο Τομ Στόπαρντ θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς δραματουργούς του σύγχρονου αγγλικού θεάτρου. Το έργο «Νύχτα και Μέρα» ανέβηκε πρώτη φορά το 1978 στο Λονδίνο σηματοδοτώντας την στροφή του συγγραφέα από το Θέατρο του Παραλόγου και τις ευφυολογηματικές πραγματείες πάνω στην τέχνη και στη φιλοσοφία, σε πιο παραδοσιακές φόρμες του ρεαλιστικού θεάτρου και στα επίκαιρα ζητήματα, κοινωνικά και πολιτικά.

Το έργο εκτυλίσσεται σε μια φανταστική χώρα της Αφρικής όπου γίνεται επανάσταση κατά του δικτατορικού καθεστώτος. Θέμα του  ο βρετανικός τύπος και ο τρόπος αντιμετώπισης και κάλυψης της είδησης, των γεγονότων από τους δημοσιογράφους και φωτογράφους μέσα σε κλίμα έντονου ανταγωνισμού και αξιακών συγκρούσεων.

Η πρώτη μετάδοση πραγματοποιήθηκε από την εκπομπή Θεατρική Βραδιά τον Νοέμβριο του 1986.

Μετάφραση- Ραδιοφωνική διασκευή: Λίζα Σαμλόγλου

Ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαηλίδης

Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης  Κυρίτσης

Επιμέλεια ήχων: Δόμνα Ακατογλίδου Στεφάνου

Ρύθμιση ήχου: Σπύρος Καββακόπουλος

Παραγωγή: Βίκυ Μουνδρέα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τάκης Βουλαλάς– Τζέφρυ, Κάκια Ιγερινού– Ρουθ, Σπύρος Μπιμπίλας– Φράνσις, Μηνάς Χατζησάββας– Βάγκνερ, Ζαχαρίας Ρόχας– Μίλνε, Κώστας Γαλανάκης– Κάρσον, Ντίνα Μιχαηλίδη– Άλιστερ, Άρης Λεμπεσόπουλος– Μακίμπα.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6 | www.trito.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS