“Οι Περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς” – κύκλος 1ος, επεισόδιο 5ο | αποκλειστικά στο ERTecho από 01.02.2023

Κύκλος 1ος, Επεισόδιο 5ο: «Ο Κατ Γάτοβιτς στο Πράσινο Υποβρύχιο»

«Δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει βουτήξει στα βαθιά νερά μέσα από το κίτρινο υποβρύχιο. Επίσης, δε νομίζω να υπάρχει μέρα που ο Ευτύχης να μην πετάξει κάτι που να θυμίζει ένα τραγούδι των Βeatles.»

  

Κάπως έτσι ξεκινά η αφήγηση του Κατ Γάτοβιτς που τρύπωσε κι αυτός στο «Πράσινο Υποβρύχιο» του Paul McCartney, βουτώντας σε ωκεανούς-παγίδες, πετώντας σε ουράνιες θάλασσες, χαζεύοντας τον κόσμο πότε από πάνω και πότε από κάτω με οδηγό μια μαγική πυξίδα.

Μόνο; Μα όχι βέβαια! Δίχως τη μουσική των Beatles, του Bruce Springsteen, του Ravi Shankar, του Bill Evans, της Madeleine Peyroux πώς θα έπαιρνε μπροστά το υποβρύχιο;

Το βιβλίο «Το πράσινο υποβρύχιο» του Paul McCartney με την εικονογράφηση της Kathryn Durst κυκλοφορεί στα ελληνικά σε μετάφραση της Μάρως Ταυρή από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

_______________________

Οι περιπέτειες του Κατ Γάτοβιτς” Πώς ν’ αντισταθούμε σ’ έναν γάτο μουσικόφιλο, βιβλιοφάγο και τόσο κοινωνικό που δεν του φτάνουν μόνο τα χάδια, μα θέλει να μοιράζεται μαζί μας, την πρώτη κάθε μήνα,  κάτι που πήρε τ’ αυτί του και το μάτι του και του φάνηκε συναρπαστικό!

Τον λένε Κατ Γάτοβιτς και ο ανθρωποσυγκάτοικός του, ο Ευτύχης, είναι σινεφίλ (ξέρει απέξω όλες τις ταινίες με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς) και αχόρταγος μουσικόφιλος (το ραδιόφωνό του σταθερά συντονισμένο στο Kosmos), αναγνώστης και μεταφραστής στο επάγγελμα. Ο Κατ μαθαίνει από τον Ευτύχη και μάς αφηγείται κι από μια ιστορία που διάβασε και πάντα την συνδέει με ένα αγαπημένο τραγούδι.

Κείμενα, επιμέλεια και παρουσίαση Θάλεια Καραμολέγκου

Ακούστε τις ηχοπεριπέτειες του Κατ Γάτοβιτς εδώ

Όλος ο κόσμος σ’ ένα ραδιόφωνο!

Kosmos 93.6 | www.kosmosradio.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS