“παρΑξενος_ελκυστΗς” στο Τρίτο Πρόγραμμα | 02.08.2022, 01:00

Sanitas Per Aquam: μουσικές εικόνες του επιπλέοντος κόσμου // μΕρος_γ: τοπία του βυθού

«Ο χρόνος και η παλίρροια δεν περιμένουν κανέναν».
– G.Chaucer,14ος αιώνας 

Δύο φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, το νερό πλησιάζει τη στεριά και μετά απομακρύνεται, αποκαλύπτοντας τον βυθό της θάλασσας, τις τοπογραφικές διαστρώσεις και τους μικροοργανισμούς, εναποθέτοντας τα ίχνη τους στην άμμο.

Η έντονη παλιρροιακή κίνηση του κόλπου του Fundy στη Νέα Σκωτία δίπλα στο σπίτι του, ενέπνευσε τον φλαουτίστα και ακαδημαϊκό Derek Charke στη σύνθεση ενός θεματικού δίσκου, για τα κρυμμένα τοπία του βυθού που αποκαλύπτονται από την περιοδική κίνηση της θάλασσας.

Το «Bathymetric Terrains», τα βαθυμετρικά εδάφη, είναι ένα έργο για την υποθαλάσσια γεωγραφία, που στοχάζεται πάνω στην εύθραυστη φύση των υποβρύχιων τοπογραφιών και οικοσυστημάτων. Μια υποβρύχια ξενάγηση στη θαλάσσια διαστρωμάτωση, με τη γαλήνη και την ομορφιά που αποπνέει ένα κατά τα άλλα απόκοσμο περιβάλλον.

Απόψε ο παρΑξενος_ελκυστΗς καταδύεται στην ακουστική μορφολογία του βυθού, παρουσιάζοντας ένα ηλεκτροακουστικό έργο για φλάουτο, κιθάρα, φωνή, ηχογραφήσεις περιβάλλοντος και ηλεκτρονικά, πλαισιωμένο με τους υδάτινους ήχους των Platters, Suzanne Ciani, Edmondo Giuliani, Wang Changun, Modern Nature και Bob Marley.

Επιμέλεια-Παρουσίαση : Μαριλένα Μαραγκού

Επιμέλεια ήχου: Επαμεινώνδας Φασιανός

Διαδικτυακή ακρόαση: www.ertecho.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS