“Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν ξημέρωνε ποτέ”, ένα μοναδικό ντοκουμέντο από το Istorima | Αποκλειστικά στο ERTecho από 27.01.2023

Μικρό κοριτσάκι ήταν η Ρίνα Ρεβάχ, όταν βρέθηκε αιχμάλωτη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπέργκεν – Μπέλσεν.

Οι αναμνήσεις της δεν είναι πάρα πολλές, είναι όμως πολύ έντονες: Τα φυλάκια με τον προβολέα, οι στρατιώτες με τα όπλα και τα σκυλιά, οι κρατούμενοι με τις ριγέ στολές, ο διπλός φράχτης με τα ηλεκτροφόρα σύρματα. Κάποιες εμπειρίες που βίωσε σημάδεψαν για πάντα την ψυχή της.  Δεν θα ξεχάσει ποτέ το κάρο στο οποίο στοίβαζαν τα σκελετωμένα πτώματα των αιχμαλώτων, ούτε και το Γερμανό αξιωματικό που πηδούσε πάνω τους για να χωρέσουν και άλλα.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος όπως έχει οριστεί από τον ΟΗΕ η 27η Ιανουαρίου, το ERTecho μεταδίδει την ημέρα αυτή το podcast του Istorima.org με την συγκλονιστική μαρτυρία της Ρίνα Ρεβάχ.

Βρείτε τις συγκλονιστικές ιστορίες στο ERTecho στην κατηγορία Podcasts. Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή είναι διαθέσιμα από τις 21.00, ενώ Κυριακή το ελληνικό επεισόδιο από τις 11.00 και το αγγλικό από τις 17.00. Τις ίδιες ημέρες μεταδίδονται ζωντανά από τη Φωνή της Ελλάδας.

_____________

Info

Το Istorima δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και την ιστορικό Katherine Fleming και υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για Ενίσχυση κι Επανεκκίνηση των Νέων. Τα podcasts και τα βίντεο του Istorima προκύπτουν από το έργο πάνω από 1.000 νέων ερευνητών σε όλη την Ελλάδα, που αναλαμβάνουν να εντοπίσουν και να συλλέξουν προσωπικές ιστορίες ανθρώπων κι ιστορίες του τόπου τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS