“Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο” – “Κάρμεν” του Προσπέρ Μεριμέ σε μετάφραση και ραδιοφωνική μεταφορά Ιάκωβου Καμπανέλλη | 01.08.2021

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο του κορυφαίου συγγραφέα του Νεοελληνικού θεάτρου της χώρας μας η εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα μεταδώσει θεατρικά έργα, συνεντεύξεις, προσωπικές αναγνώσεις του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Την Κυριακή 1η Αυγούστου, στις 22:00 θα μεταδοθεί σε μετάφραση και ραδιοφωνική μεταφορά του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το έργο του Προσπέρ Μεριμέ, “Κάρμεν”, από ηχογράφηση του 1956.

Ο συγγραφέας με αφορμή με προγενέστερη μετάδοση του έργου μιλά για το θέατρο στο ραδιόφωνο.

Η μουσική σύνθεση ειδικά για την ηχογράφηση είναι του Μίκη Θεοδωράκη. Η εκτέλεση των ισπανικών χορών πραγματοποιήθηκε από τoν Γιάννη Φλερύ. Αγγλικό κόρνο παίζει ο Γιώργος Ευαγγελίδης και κιθάρα ο Δημήτρης Φάμπας.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαίρη Αρώνη, Νίκος Χατζίσκος, Θεόδωρος Αρώνης, Γκίκας Μπινιάρης, Λούλα Ιωαννίδου, Σπύρος Ολύμπιος, Γιώργος Μετσόλης, Νάσος Κεδράκας, Νίκος Φιλιππόπουλος. Η σκηνοθεσία είναι του Μήτσου Λυγίζου.

Επιμέλεια: Μάρα Καλούδη

________________________
Info

“Κάρμεν” του Προσπέρ Μεριμέ σε μετάφραση και ραδιοφωνική μεταφορά Ιάκωβου Καμπανέλλη
“Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο”
Επιμέλεια: Μάρα Καλούδη
Κυριακή 01.08.2021, ώρα 22:00
Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και 95,6
Live Streaming: www.trito.gr
Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS