Σειρές Ραδιοφώνου στο Τρίτο: «Η Μπουτίκ» του Φράνσις Ντάρμπριτζ | από 06.02.2023, 18:30

Την σειρά μυστηρίου «Η Μπουτίκ» («La Boutique») του  Αγγλου συγγραφέα Φράνσις Ντάρμπριτζ θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στις «Σειρές Ραδιοφώνου στο Τρίτο».

Το έργο θα αρχίσει να μεταδίδεται από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή  στις έξι και μισή το απόγευμα. Ο Φράνσις Ντάρμπριτζ (1912-1998) διάσημος κυρίως για τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σενάρια επιτυχημένων σειρών μυστηρίου, έγραψε το έργο το 1967 κατόπιν παραγγελίας της EBU. Ήταν η πρώτη ραδιοφωνική σειρά μυστηρίου η οποία μεταδόθηκε πανευρωπαϊκά σε 5 συνέχειες, μέσω της EBU χαρίζοντας στον συγγραφέα διεθνή φήμη. «Η Μπουτίκ» μεταφράστηκε σε πάνω από 15 γλώσσες και γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλες της Δημόσιες Ραδιοφωνίες που συνεργάζονται με την EBU.

Στην Ελλάδα σε μια περίοδο άνθησης της Ραδιοφωνίας, «Η Μπουτίκ» μεταφράστηκε και μεταδόθηκε σε δύο μέρη, από την εκπομπή «Το Θέατρο της Τετάρτης», σε σκηνοθεσία Λάμπρου Κωστόπουλου. Αρκετά χρόνια αργότερα τον Σεπτέμβριο του 1989, το έργο μεταδόθηκε από την εκπομπή «Θεατρικές Σειρές του Β΄ Προγράμματος», σε 15 συνέχειες.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Έξαρχος

Μετάφραση: Ιώ Μαρμαρινού

Μουσική επιμέλεια: Ανθή Κασιμάτη

Επιμέλεια Ήχων: Άντα Μουσουτζάνη

Τεχνικός ηχογράφησης: Θεόδωρος Σφέτσας

Παραγωγή: Νέλλα Δουλτσίνου

Στον ρόλο του επιθεωρητή Ρόμπερτ Μπρίστολ ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Στους υπόλοιπους ρόλους ακούγονται οι ηθοποιοί: Χριστίνα Βαρζοπούλου– αφηγήτρια, Δημήτρης Έξαρχος– ανακριτής  Έρικ Ντέιλ, Μελίνα Μποτέλη– Χίλντα, νοσοκόμα,  Θεόδωρος Κατσαφάδος– Λιούις Μπρίστολ, Όσκαρ,  Δημήτρης Κοντογιάννης-Ρολφ Ουίντερ, κ.Αντρέ, Μάριος, Πέμυ Ζούνη– Βιρτζίνια Άλεν, Σιμόν Ντιπρέ, Σοφία Μυρμιγκίδου– Κατερίνα, κα.Κέρσον, Μαρία Μαρτίκα- κα.Ουέμπ, κα.Ουάιτινγκ, Λάμπρος Τσάγκας-Κούπερ, Φρέντυ, Κόλμαν, Μαρία Ιωαννίδου-Εύα Μπρίστολ, Μαίρη Ραζή– Μπέτυ Λέιν, Θεόδωρος Συριώτης– υπάλληλος ξενοδοχείου, Μόργκαν, Άννα Μακράκη-Περλ Μόρτιμερ, Τάσος Χαλκιάς-υπάλληλος ξενοδοχείου, Καρλ Μέι, Νιούτον, Πένυ Παπουτσή– Έλγκα Νέλσον, Απόστολος Φρυδάς– Μπέρι Νέλσον, γιατρός Κέις, Όουεν.

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6 | www.trito.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS