«Στιγμές Αρχείου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 | 28.03 – 01.04.2022, 09:00

Με αφορμή τα 70 χρόνια του Δεύτερου Προγράμματος που συμπληρώνονται φέτος, ο Σιδερής Πρίντεζης διαλέγει τραγούδια ηχογραφημένα στο ραδιόφωνο και θεατρικά αποσπάσματα με αγαπημένες φωνές μέσα από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Την εβδομάδα 28 Μαρτίου με 1η Απριλίου 2022:

  • Δευτέρα 28 Μαρτίου: Το πρώτο τραγούδι με στίχους του Μάνου Ελευθερίου «Το σπίτι γέμισε με λύπη» μελοποιήθηκε από τον Χρήστο Λεοντή και το ακούμε σε ραδιοφωνική ηχογράφηση με τον Λάκη Παππά.
  • Τρίτη 29 Μαρτίου: Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του «Μαουτχάουζεν» από ηχογράφηση του 1985.
  • Τετάρτη 30 Μαρτίου: Το 1975 κυκλοφορεί η «Τρίτη ανθολογία» του Γιάννη Σπανού με την Αρλέτα και τον Κώστα Καράλη. Το τραγούδι «Στρατιώτης ποιητής» σε ποίηση του Μίλτου Σαχτούρη, που στο δίσκο ερμήνευε ο Κώστας Καράλης, ακούμε από ραδιοφωνική ηχογράφηση με την Αρλέτα.
  • Πέμπτη 31 Μαρτίου: Το 1965, στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, που εκείνη τη χρονιά συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας, επρόκειτο να λάβει μέρος ο Στέλιος Καζαντζίδης με το τραγούδι «Μες στη μπόρα, μες στον ήλιο» του Γιώργου Κατσαρού και του Πυθαγόρα. Αυτό τελικά δεν έγινε, το τραγούδι όμως είχε ηχογραφηθεί για το ραδιόφωνο.
  • Παρασκευή 1η Απριλίου: Ο Μίμης Φωτόπουλος σε ένα απόσπασμα από τη μεγάλη θεατρική επιτυχία που σημείωσε στο έργο «Δον Καμίλλο» του Σωτήρη Πατατζή. Μαζί του ακούγονται η Τζένη Σαμπάνη και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε το 1985 σε σκηνοθεσία Φώτου Λαμπρινού.

_____________

Info

«Στιγμές Αρχείου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Σιδερής Πρίντεζης

Δεύτερα 28 Μαρτίου – Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, στις 09:00 και στις 19:00

#defteroprogramma #ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου #ΣτιγμέςΑρχείου #70ΧρόνιαΔεύτερο

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: webradio.ert.gr/programma-deftero/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS