Θεατρικές Σειρές στο Τρίτο Πρόγραμμα. Από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας | Από 16.05.2022, 18:30

Από τη Δευτέρα 16 Μαΐου και κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή στις 18:30 οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, θεατρικές ηχογραφήσεις έτσι όπως αυτές μεταδόθηκαν αρχικά από το Θέατρο Συνεχείας του Ε.ΙΡ και κατόπιν από τις Θεατρικές Σειρές της Ε.ΡΑ.

Η θεατροποίηση μυθιστορημάτων της παγκόσμιας λογοτεχνίας καθώς και η διασκευή έργων από το κλασικό και σύγχρονο Θέατρο και η παρουσίασή τους σε συνέχειες ή σκηνές, όπως συχνά περιγράφονται, χρησιμοποιήθηκε ως είδος επιμορφωτικής και παράλληλα ψυχαγωγικής εκπομπής από τα πρώτα χρόνια του Ραδιοφωνικού Θεάτρου στη χώρα μας. Τα σημαντικότερα ονόματα της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής του τόπου συνεργάστηκαν με το κυρίαρχο μέσο της εποχής αφήνοντας πίσω τους το πολύτιμο Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Η πρώτη ηχογράφηση της σειράς που ξεκινά τη Δευτέρα 16 Μαΐου είναι το έργο «Ο Μεγάλος Χορός» του Λεντού. Πρόκειται για διασκευή που βασίζεται στο έργο της ουκρανής συγγραφέως εβραϊκής καταγωγής, Ιρέν Νεμιρόφσκι “Le Bal” (1930) και μεταδόθηκε πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1957.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε μια από τις κυριολεκτικά λιγοστές συμμετοχές της στο ραδιοφωνικό θέατρο, η Δέσπω Διαμαντίδου, η Άννα Ραυτοπούλου, και ο Γιάννης Αποστολίδης πρωταγωνιστούν στη σύντομη ραδιοφωνική ιστορία σε σκηνοθεσία και ραδιοφωνική προσαρμογή Δημήτρη Κωνσταντινίδη.

Ο μεταφραστής, συγγραφέας, και σκηνοθέτης Δημήτρης Κωνσταντινίδης, επιμελήθηκε τις μεταδόσεις θεατρικών εκπομπών την περίοδο 1953-1968 συνεργαζόμενος με τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές του θεάτρου εκείνης της περιόδου.

Συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί:
Έλλη Ξανθάκη, Μιχάλης Μπούχλης, Γιώργος Πλούτης, Αντιόπη Λούη, Γιάννα Ολυμπίου. Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 5 συνέχειες.

Επιμέλεια: Μάρα Καλούδη

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 | www.trito.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS