Το Δεύτερο αποχαιρετά τη Σοφία Μιχαλίτση

Με οδύνη αποχαιρετάμε σήμερα τη Σοφία Μιχαλίτση.
Η Σοφία Μιχαλίτση υπήρξε Διευθύντρια του Δεύτερου από τον Ιανουάριο του 1976 ως το 1988.
Αναμόρφωσε το Δεύτερο, εισήγαγε “όλα τα είδη της μουσικής” όπως έλεγε η ίδια, διεύρυνε το ρεπερτόριό του, αξιοποίησε ειδικά για το Δεύτερο την ελαφρά Ορχήστρα των Μουσικών Συνόλων, πρώτη ξεκίνησε τις απευθείας μεταδόσεις, κυρίως, όμως, “άνοιξε” το πρόγραμμα στην κοινωνία, με αφιερώματα σε ιστορικά γεγονότα, νέες θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις και εξωστρέφεια με σύνθημα το “Βάλε Το Δεύτερο στη Ζωή Σου”, κατακτώντας τις καρδιές των ακροατών. Ήταν μια εποχή μεγάλης άνθησης του Δεύτερου.
Σήμερα, Σάββατο, 16:00-18:00 η Έλενα Διάκου που συνεργάστηκε με τη Σοφία Μιχαλίτση, καλεί στο studio του Δεύτερου, συναδέλφους παραγωγούς που γνώρισαν και αγάπησαν τη Σοφία Μιχαλίτση ως ένα ταπεινό φόρο τιμής σε μια μεγάλη προσωπικότητα του ραδιοφώνου.
Θα ακούσουμε τον Νότη Μαυρουδή, τη Μαρίνα Λαχανά, τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου -αμφότερες έχουν περάσει από τη διεύθυνση του Δεύτερου ακολουθώντας τα χνάρια της Σοφίας Μιχαλίτση, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Γιώργο Μητρόπουλο, τον ‘Ακη ‘Εβενη, τη Λίνα Νικολακοπούλου, τον σημερινό Διευθυντή Μουσικών Σταθμών της ΕΡΤ Φώτη Απέργη καθώς και τη σημερινή επικεφαλής του Δεύτερου, Μαρία Κοζάκου.
Ολες οι εκπομπές είναι αφιερωμένες στη μνήμη της Σοφίας Μιχαλίτση.
Επίσης, από τη Δευτέρα, κάθε απόγευμα στις 18:00 θα ακούμε μια σειρά εκπομπών από τον κύκλο “Ζωντανές Ηχογραφήσεις” που επιμελείτο και παρουσίαζε η Σοφία Μιχαλίτση.
Μια μέρα οδύνης σήμερα για όλους μας στο ραδιόφωνο. Στο Δεύτερο αφιερώνουμε από σήμερα κάθε εκπομπή μας στη Σοφία Μιχαλίτση, με ευγνωμοσύνη για όσα μάς κληροδότησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS