Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 αποχαιρετά τον Νότη Μαυρουδή

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον Νότη Μαυρουδή, έναν από τους σημαντικότερους Ελληνες συνθέτες, που υπήρξε επίσης σημαντικό στέλεχος του σταθμού.

Ο Νότης Μαυρουδής συνεργάστηκε με τη Σοφία Μιχαλίτση στη διεύθυνση του Δεύτερου από το 1984 έως το 1988, ως υπεύθυνος των μουσικών παραγωγών. Από το 1988 έως το 1990 ήταν υπεύθυνος των μουσικών παραγωγών της Ε.ΡΑ 4.

Σημαντική στιγμή για την Ελληνική Ραδιοφωνία αποτέλεσε η σειρά εκπομπών του στο Τρίτο Πρόγραμμα με τίτλο «Τοπίο Μυστικό».

Τιμώντας τον Νότη Μαυρουδή το Δεύτερο Πρόγραμμα τροποποιεί το πρόγραμμά του ως εξής:

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις «Αδέσποτες Νότες» με τον Μιχάλη Γελασάκη, 13:00 με 14:00, θα ακουστούν τραγούδια του συνθέτη και αποσπάσματα από κείμενά του που έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο ή ακούστηκαν στις ραδιοφωνικές του εκπομπές.

«Ο πολίτης Νότης Μαυρουδής»: Τον αγαπήσαμε για τα τραγούδια του, αλλά τον παρακολουθήσαμε πιστά και για τον δημόσιο λόγο του, που εξέφραζε με την ίδια παιδεία, την ευγένεια, τη διαλεκτικότητα, ως τις τελευταίες μέρες. Γι’ αυτή τη σπάνια δημόσια στάση του Μαυρουδή σε θέματα που αφορούσαν την πολιτική, την κοινωνία, τις καθημερινές ανθρώπινες στιγμές μας μιλά την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, στις 15.00 ο Φώτης Απέργης.

Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στις 16.00-18.00 θα μεταδοθούν τέσσερεις εκπομπές με τον τίτλο «Με δικά τους λόγια» στις οποίες ο συνθέτης αναφέρεται στις στιγμές της πορείας του που εκείνος θεωρεί σημαντικές. Η πρώτη μετάδοση έγινε το διάστημα από 3 έως 24 Νοεμβρίου 2019.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, στην εκπομπή «Άλλη μια μέρα», 18:00-20:00, η Ελένη Γιαννοπούλου παρουσιάζει αγαπημένα τραγούδια του Νότη Μαυρουδή, καθώς και διασκευές του για κιθάρα και ορχηστρικά θέματα, διάσπαρτα στη διάρκεια της εκπομπής, μαζί με κείμενά του καθώς και αναφορές για τη ζωή, το έργο και τις συνεργασίες του.

Την ίδια ημέρα στις 20:00, το «Ημερολόγιο Καταστρώματος» με την Έλενα Διάκου, συμπληρώνει την αποψινή του σελίδα με κείμενα, τραγούδια αλλά και αγαπημένους καλλιτέχνες του Νότη Μαυρουδή εκτός συνόρων.

Ο Κώστας Θωμαΐδης και οι «Πλανόδιες Μουσικές» στις 22:00 την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, παρουσιάζει τραγούδια και μουσικές του συνθέτη, αλλά και προσωπικές αναμνήσεις από τη συνεργασία τους.

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 23:00 θα μεταδοθεί η συναυλία που έγινε στις 9 Φεβρουαρίου του 2012, στο Studio E και στο πλαίσιο των εκπομπών «Εβδομάδες Ελλήνων Δημιουργών» με παρουσία κοινού. Ο Νότης Μαυρουδής και ο Γιώργος Τοσικιάν σε δύο κιθάρες με την Αμαλία Τάτση και τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο στο τραγούδι.

Το Σάββατο 7 Ιανουάριου, η πρώτη ώρα της εκπομπής, «Πάμε εκεί που λεν τραγούδια», φιλοξενεί τη συνέντευξη που έδωσε ο Νότης Μαυρουδής στον Κώστα Φασουλά στις 30 Μαΐου-2020 στο πλαίσιο των εκπομπών «Έλληνες Δημιουργοί στο Δεύτερο Πρόγραμμα».

Την ίδια ημέρα στις 14:00, ο Γιώργος Τσάμπρας παρουσιάζει μια εκπομπή «Για τα λόγια από τα τραγούδια του Νότη Μαυρουδή». Μια αναδρομή στα 57 χρόνια και στους δίσκους με τραγούδια που έχει κάνει σ’ αυτό το διάστημα. Πρώτη μετάδοση: 29 Ιανουαρίου 2021. Πάντα με τη διάθεση του «Παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!».

Η “Αντέλμα” αυτό το Σάββατο 07 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα τιμάει τον Νότη Μαυρουδή. Συνθέτης, δάσκαλος, εκτελεστής, μα πάνω από όλα από τους πιο ευγενείς καλλιτέχνες, έφυγε πριν λίγες μέρες και άφησε ένα τεράστιο κενό στην οικογένεια του ελληνικού τραγουδιού. Από τα δεκάδες υπέροχα τραγούδια του ο Στάθης Δρογώσης θα διαλέξει αυτά που αγαπάει πιο πολύ. Τον αποχαιρετούμε με ένα πρωινό τσιγάρο… αλλά μένουν τα τραγούδια του να μας παρηγορούν.

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, 14:00-16:00 ο Γιώργος Τσάμπρας παρουσιάζει την εκπομπή «Ο Νότης Μαυρουδής, ο Ηλίας Κατσούλης, οι μουσικοί μύθοι της ζωής τους και κάτι παλιές «καρτ ποστάλς»».

Μια εκπομπή με αφετηρία μια συνομιλία με τον Νότη Μαυρουδή και τον Ηλία Κατσούλη που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 2006. Για τους δικούς τους μύθους αλλά και τις παλιές «καρτ ποστάλς» που είχαν ζωντανέψει τότε σε έναν κοινό δίσκο τους.

Την ίδια ημέρα, στις 22:00 θα μεταδοθεί σε επανάληψη η εκπομπή “Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια” με καλεσμένο τον Νότη Μαυρουδή. Η Λίνα Νικολακοπούλου και η Αλεξάνδρα Χριστακάκη ξετυλίγουν το νήμα της ζωής και του έργου του Νότη Μαυρουδή με αφορμή το CD-βιβλίο «Ξαφνικοί επισκέπτες», όπου ο συνθέτης μελοποίησε στίχους 12 νέων στιχουργών, υπό την καθοδήγηση του Κώστα Φασουλά. Η εκπομπή μεταδόθηκε πρώτη φορά το Σάββατο 10 Απριλίου 2021.

Στο ERTecho στην ενότητα «Μη Χάσετε» θα βρείτε επιλογή από παλαιότερες εκπομπές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με καλεσμένο τον Νότη Μαυρουδή.

_______________________________

Info

Το Δεύτερο Πρόγραμμα αποχαιρετά τον Νότη Μαυρουδή

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma 

Live Streaming:  www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://www.ertecho.gr/radio/deftero/program/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS