Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής | Δευτέρα 21.06.2021

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, ο σταθμός του ελληνικού τραγουδιού, αφιερώνει τη γιορτή της μουσικής στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, παίζει μουσικές σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση, ξεφυλλίζει το αλμανάκ της Μουσικής, ενώ οργανώνει και studio concert!

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 ανοίγει την αγκαλιά του και συστήνει στους ακροατές, 18 καλλιτέχνες από το σήμερα και κυρίως το αύριο του ελληνικού τραγουδιού. Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, στο «ακριβώς» και στο «και μισή» της ώρας, οι καλλιτέχνες θα αυτοσυστήνονται και θα μας προτείνουν ένα τραγούδι τους ή μία σύνθεσή τους. Θα μοιράζονται μαζί μας πληροφορίες για τη μέχρι σήμερα πορεία τους, αλλά και την πηγή της έμπνευσής τους.

Από τις 7:00 και κάθε μισή ώρα, θα ακούσουμε τους:

Babo KoroEXPEFinal ActIrini QnKadineliaPan PanSophie Lies, Αθηνά Κοντοδήμα, Γιώργο Αβραμίδη, Ελεονόρα Μανόνα, Ηλία Βαμβακούση, Θέμο Σκανδάμη, Μαρία Κουτσουρλή, Νεφέλη Φασούλη, Παιδί Τραύμα, Πάνο Παπαϊωάννου, Ταφ Λάθος, Χριστίνα Ψύχα.

Την επιμέλεια της παραγωγής έχουν οι Μαρία ΚοζάκουΕλένη Γιαννοπούλου και Μανώλης Νταλούκας.

Στις 12:00, ο Μιχάλης Γελασάκης ανοίγει το «Αλμανάκ της Μουσικής». Γνωρίζετε ποιες υπήρξαν οι συναυλίες με το πολυπληθέστερο κοινό; Ποιοι είναι οι δίσκοι με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως ή ακόμα πόσα μουσικά είδη έχουν καταγραφεί;

Στις 17:00, ο Κώστας Θωμαΐδης παρουσιάζει σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση έργα που μόλις ηχογράφησε η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Το πρώτο έργο είναι μια σειρά επτά τραγουδιών του Γιάννη Μπελώνη σε ποίηση Καρυωτάκη, Καψάλη και Ουράνη. Στο δεύτερο μέρος θα ακούσουμε, επίσης σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση, συνθέσεις των Polis Ensemble, που το καθιερωμένο μουσικό σύνολο ηχογράφησε με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Μια ώρα μετά, στις 18.00, με… μαέστρο τον Στάθη Δρογώση, η εκπομπή «Αντέλμα» γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και διοργανώνει μια μίνι συναυλία στο στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ο Στάθης Δρογώσης επιμελείται το πρόγραμμα και διαλέγει τραγούδια που μάς έχουν καθορίσει: Τραγούδια που «λιώσαμε» στο πικάπ, τραγούδια που «ζηλέψαμε». Από τους Κατσιμιχαίους, στον Τσιτσάνη και από τον Φάμελλο στον Ζιώγαλα. Στο στούντιο μαζί του, δύο από τα πλέον ελπιδοφόρα κορίτσια του ελληνικού τραγουδιού: Η συνθέτρια, πολυοργανίστα και τραγουδίστρια Ελεονόρα Μανόνα (των Nora΄s Cinematic) και η τραγουδίστρια Μαριάννα Παπαθανασίου από τους «Marianna and the dizzy breezes». Μαζί τους, ο Νίκος Δρογώσης στο πιάνο και η μικρή Ανδριάνα. Τραγουδούν όλοι μαζί στο στούντιο και παίζουν όλα τα όργανα. Γιατί τη μουσική τη φτιάχνουν οι παρέες! Τεχνική επιμέλεια από τους Μιχάλη Συγλέτο και Βασίλη Χανιώτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS