Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο: «Το ξύπνημα των νεκρών» του Χένρικ Ίψεν | 22.01.2023, 22:00

Με το κύκνειο άσμα του Χένρικ Ίψεν «Το ξύπνημα των νεκρών» (1899), που μεταδίδεται την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, στις 22:00, συνεχίζονται οι νέες θεατρικές ραδιοφωνικές παραγωγές κάθε δεύτερη Κυριακή στην εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο». 

O Άρνολντ Ρούμπεκ, διάσημος γλύπτης και μέλος της Ακαδημίας Τεχνών της Νορβηγίας, βρίσκεται σ’ ένα παραθαλάσσιο σπα μαζί με τη σύζυγό του Μάγια. Η σχέση τους περνάει κρίση. Η Μάγια παρασύρεται από έναν βάναυσο κυνηγό, τον Ούλφχαϊμ, σε ένα ταξίδι γεμάτο πάθος προς την κορυφή ενός γειτονικού βουνού. Ο Ρούμπεκ, από την άλλη, αναγκάζεται να αποτινάξει την ψυχρότητα και τον κυνισμό του, όταν συναντάει μια όμορφη γυναίκα από το παρελθόν του, την Ειρήνη. Ξυπνώντας μέσα του μνήμες και πόθους ενός άλλου εαυτού, και αναγκάζοντάς τον να έρθει αντιμέτωπος με τη δημιουργική του δύναμη, η Ειρήνη τον οδηγεί στη βουνοκορφή.

Η σκηνοθέτις και μεταφράστρια του έργου Ρούλα Πατεράκη, επανέρχεται, ραδιοφωνικά αυτή τη φορά, με το τελευταίο έργο του σπουδαίου Νορβηγού θεατρικού συγγραφέα.

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη
Μουσική επιμέλεια-ηχητικό περιβάλλον: Νίκη Καραγεώργου, Ευανθία Κουρμούλη
Ηχοληψία-Μίξη: Δημήτρης Καλαντζής, Studio ΕΓΩ

Παίζουν: Αλέκος Συσσοβίτης (προφέσορ Ρούπεκ), Ρούλα Πατεράκη (Ειρήνη), Πέρης Μιχαηλίδης (Ιπποκόμης Ούλφχαϊμ), Ευανθία Κουρμούλη (Μάγια), Βαγγέλης Βογιατζής (υπεύθυνος υποδοχής).

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Δείτε το trailer

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS