Τρίτο Πρόγραμμα: Αφιέρωμα στον Δημήτρη Σγούρο στην εκπομπή «Όσα είδε ο άνεμος της μουσικής» | 21.11.2022, 19:00

Το έργο του διεθνούς φήμης Έλληνα πιανίστα Δημήτρη Σγούρο, παρουσιάζει ο Μιχάλης Μεσσήνης στην εκπομπή «Όσα είδε ο άνεμος της μουσικής» την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00, στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Σε αυτό το αφιέρωμα, γυρίζουμε 31 χρόνια πίσω, για να παρακολουθήσουμε τον χαρισματικό  πιανίστα, σε ηλικία μόλις 22 ετών, ήδη συνεργαζόμενος με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και τους σπουδαιότερους μαέστρους της Ευρώπης, να συμπράττει, με την τότε Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Ανόβερου, (αργότερα μετονομάστηκε Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βόρειας Γερμανίας), στο  Κοντσέρτο «Φαντασία για πιάνο και ορχήστρα του  Τσαΐκόφσκι»  –  έργο που έγραψε ο μεγάλος Ρώσος συνθέτης το 1884 – σε μια ηχογράφηση που έγινε στην Αίθουσα Συναυλιών του Αμβούργου, το 1991.

Στο συγκεκριμένο έργο χρέη διευθυντή ορχήστρας αναλαμβάνει ο βιρτουόζος βιολονίστας Salvatore Accardo, από τους εξέχοντες σολίστ και μαέστρους της διεθνούς μουσικής σκηνής, με τον οποίο ο Δημήτρης Σγούρος, είχε συνεργαστεί  και στο παρελθόν, ερμηνεύοντας έργα Μουσικής Δωματίου για βιολί και πιάνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συναυλία αυτή, ο Salvatore Accardo, συνεργάζεται, για πρώτη φορά με τον Δημήτρη Σγούρο, από τη θέση του μαέστρου.

Τεχνική επιμέλεια εκπομπής : Αργύρης Παντελιάδης.

Η εκπομπή είναι διαθέσιμη διαδικτυακά και στο: ertecho.gr/radio/trito/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS