Τρίτο Πρόγραμμα: Αfrica Vision (α’ μέρος) στην εκπομπή “Intercity” | 18.05.2022, 23.00

Πέρα και πάνω από την Αφρική μέσα από τις εικόνες των παιδιών της. Μια μουσική ανθολόγηση του αφρικανικού κινηματογράφου από το 1975 ως τις μέρες μας. Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, στις 23:00 και στην εκπομπή “Intercity” στο Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6.

Ταινίες από το Μαρόκο, την Ακτή του Ελεφαντοστού, την Σενεγάλη, το Κονγκό, το Μάλι, την Μαυριτανία, το Καμερούν, τη Μπουρκίνα Φάσο, την Γουινέα, την Αιθιοπία και αλλού.

Εικόνες της αλήθειας, καθημερινές ιστορίες απλών ανθρώπων, που μαγεύουν τα μάτια και την ψυχή. Είναι οι εικόνες που μας στέλνουν σκηνοθέτες με ρίζες από στην Αφρική, που ξέρουν τι θέλουν και πως να μας το δείξουν – χωρίς να πέσουν στην παγίδα του απλοϊκού ή του φολκλόρ.

Και μαζί μουσικές – οι πανέμορφες μουσικές που ντύνουν τις εικόνες και γίνονται η ανάσα τους. Με την υπογραφή των Ray Lema, So Kalmery, Loy Ehrlich, Momo Wandel, Patrick Abrial, Lamine Konte και άλλων που μαζί θα ανακαλύψουμε.

Kείμενα – Παραγωγή –Παρουσίαση : Θάνος Φουργιώτης

Τεχνική επιμέλεια : Νίκος Σαβοργινάκης

______________________
INTERCITY
Εκπομπή περιπλάνησης και ταξιδιού μέσα από τις εικόνες: εικόνες της ποίησης, του κινηματογράφου, της ζωής, της μουσικής.
Με αφορμή ένα θέμα, μια σκέψη, ένα πρόσωπο, ένα βιβλίο , μια ταινία, ένα γεγονός ανακατεύουμε ντοκουμέντα, σελίδες βιβλίων, κείμενα, ήχους, μουσική, λόγο και πάμε ταξίδι σε παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 και 95.6 | www.trito.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS