Τρίτο Πρόγραμμα: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! – «Δίχως να Ξέρεις Πώς» | 16.01.2022, 22:00

Το προτελευταίο έργο του Νομπελίστα Σικελού Λουίτζι Πιραντέλο, με τίτλο «Δίχως να ξέρεις πώς» μεταφέρεται στο ραδιόφωνο σε σκηνοθεσία Θανάση Βλαβιανού και κάνει πρεμιέρα στο Τρίτο Πρόγραμμα, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, στις 22:00, στην εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», στο πλαίσιο των νέων ηχογραφήσεων της ΕΡΤ.

   

Ο κόσμος του Πιραντέλο, ο θεατρικός και ο λογοτεχνικός- άραγε πώς να τους ξεχωρίσει κανείς- είναι ένα ανατριχιαστικό καλειδοσκόπιο της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης του καιρού του, και όχι μόνο. Ο ήρωας το Πιραντέλο στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και κοιτά βαθιά μέσα στο συνειδητό και το ασυνείδητό του, ερευνά το «είναι» και το «φαίνεσθαι» της ανθρώπινης ύπαρξης, της συμπεριφοράς, των σχέσεων -συζυγικών και φιλικών-, στην αλήθεια που ενυπάρχει στο ψέμα και στο ψέμα που ενυπάρχει στην αλήθεια. Στην απειροελάχιστη απόσταση μεταξύ αγνότητας και αμαρτίας, μεταξύ αθωότητας και ενοχής. Σε αυτά που μπορεί να συμβούν στον καθένα μας, έτσι, δίχως να ξέρεις πώς.

Στο τρίπρακτο δράμα «Δίχως να ξέρεις πώς», σε μετάφραση Άννας Βαρβαρέσου-Τζόγια, τους ρόλους ερμηνεύουν οι Γιάννης Νταλιάνης (Ρομέο Ντάντι, κόμης), Δώρα Στυλιανέση (Βεατρίκη Ντάντι, γυναίκα του Ρομέο), Θανάσης Χαλκιάς (Τζιόρτζιο Βάντζι αξιωματικός του ναυτικού, φίλος τους), Σίβη Σιδέρη (Τζινέβρα Βάντζι γυναίκα του Τζιόρτζιο), Θανάσης Βλαβιανός (Νικόλα Ρέσπι, φίλος των δύο ζευγαριών).

Η μουσική επιμέλεια είναι του Θανάση Βλαβιανού και η ηχοληψία του Παναγιώτη Παρασκευαίδη.

Δείτε το trailer

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS