Τρίτο Πρόγραμμα – Άκου! Η παράσταση αρχίζει!: «Η Προξενήτρα» του Θόρτον Ουάιλντερ | 25.12.2022, 22:00

Εορταστική πρεμιέρα στο Τρίτο Πρόγραμμα με την απολαυστική κωμωδία του Θόρτον Ουάιλντερ «Η Προξενήτρα» σε σκηνοθεσία Σταύρου Καριαγιάννη και ραδιοφωνική διασκευή Κατερίνας Παπαναστασίου.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 η χηρεύσασα Πόπη Λαμπροπούλου, γνωστή προξενήτρα των Αθηνών, ταξιδεύει στον Ασπρόπυργο ύστερα από πρόσκληση του πλούσιου πλην μίζερου κτηνοτρόφου Χαρίλαου Χατζηχριστοφή. Ο Χατζηχριστοφής της έχει ζητήσει να αναλάβει να συνοδεύσει την ανηψιά του στην Αθήνα για λίγες μέρες ώστε να αποκοπεί από τον μεγάλο έρωτά της τον οποίο ο θείος της θεωρεί ακατάλληλο. Η Πόπη, πηγαίνει να κάνει τη δουλειά που έχει αναλάβει αλλά έχει αποφασίσει να κάνει και τον Χατζηχριστοφή να τη ζητήσει σε γάμο! Όταν καταλαβαίνει ότι κι ο ίδιος είναι πρόθυμος να επισκεφτεί την πρωτεύουσα για να συναντήσει μία υποψήφια νύφη, καταφέρνει να φέρει στην Αθήνα όχι μόνο την ανηψιά του αλλά και τον έρωτά της και τους δύο υπαλλήλους του Χατζηχριστοφή με σκοπό να δημιουργήσει ίντριγκες και δολοπλοκίες που θα φέρουν το Χατζηχριστοφή μακριά από τη γυναίκα που σκέφτεται να παντρευτεί και κοντά στην ίδια! Περνάνε όλοι μια μεγάλη περιπέτεια αλλά βγαίνουν δικαιωμένοι –και «ζευγαρωμένοι» – γιατί αν αξίζει κάτι στη ζωή, είναι ακριβώς αυτό, η περιπέτεια! Και ο έρωτας!

Ραδιοφωνική Προσαρμογή και Διασκευή: Κατερίνα Παπαναστασάτου

Ραδιοσκηνοθεσία: Σταύρος Καραγιάννης

Μουσική Επιμέλεια- Sound Design: Βερόνικα Δαβάκη, Ελένη Δαφνή

Βοηθός Σκηνοθέτης: Έλενα Σταύρου

Ηχοληψία-Μίξη: Μανώλης Καλίτσης-Δημήτρης Χωριανόπουλος

Παίζουν:

Μαρία Καβογιάννη– Πόπη Λαμπροπούλου,  Αλέξανδρος Μυλωνάς -Χαρίλαος Χατζηχριστοφής, Νίκος Ορέστης Χανιωτάκης– Τάσος Πρίντεζης, Φοίβος Ριμένας-Μίμης Παπανικολάου,  Αυγουστίνος Κούμουλος– Παύλος Κόντογλου, Μάνθος Καλαντζής-Σπύρος Μπιρμπίλης,  Θωμάς Κοτζαμάνης– Ρωμύλος, Βερόνικα Δαβάκη –Ειρήνη Μαλανδρή, Αλεξάνδρα Κουλούρη-Φιφή, Ελένη Δαφνή– Καιτούλα,  Βασιλεία Βλάχου –Δέσπω, Σταύρος Καραγιάννης-παλιατζής.

Αφήγηση Κατερίνα Παπαναστασάτου

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Δείτε το trailer

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS