Τρίτο Πρόγραμμα: Άκου! Η παράσταση αρχίζει, «Ο Κλήρος του Μεσημεριού» του Πολ Κλοντέλ | 22.05.2022, 22:00

Οι νέες θεατρικές ηχογραφήσεις που μεταδίδονται στο Τρίτο Πρόγραμμα από την εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» κάθε δεύτερη Κυριακή, συνεχίζονται με το έργο «Ο Κλήρος του Μεσημεριού» του Πολ Κλοντέλ, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, στις 22:00.

Το «Θέατρο Σημείο» και ο Νίκος Διαμαντής επέλεξαν να μεταφέρουν ραδιοφωνικά το έργο του μεγάλου Γάλλου ποιητή συμμετέχοντας στην «επανεκκίνηση» του ραδιοφωνικού θεάτρου στην Ελληνική Ραδιοφωνία, το οποίο είχαν παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1987, στην ιστορική μετάφραση του Έλληνα ποιητή και ακαδημαϊκού Τάκη Παπατσώνη.

Στο αυτοβιογραφικό αυτό έργο, ο Πολ Κλοντέλ καταθέτει το βάθος του πνεύματος, το απαράμιλλο του ύφος και τη γοητεία της γλώσσας του, δημιουργώντας ένα συγκλονιστικό κείμενο για την αναζήτηση της αγάπης, γεμάτο ευαισθησία, ανατροπές και απρόοπτες εξελίξεις.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει για το έργο:

Ο Πολ Κλοντέλ είναι ένας μεγάλος ποιητής του θεάτρου, σ’ ένα έργο απόλυτου πάθους. Το  έργο του είναι μια διαρκής έκρηξη συναισθημάτων από τέσσερα πρόσωπα που αναζητούν στα βάθη της Ανατολής τον έρωτα και συναντούν τον θάνατο. Το αρσενικό και το θηλυκό, το μεσημέρι και το μεσονύχτι, ο έρωτας και ο θάνατος, το καλοκαίρι και ο χειμώνας λειτουργούν ως δίπολα που σφραγίζουν κυριολεκτικά και μεταφορικά τη ζωή, την τραγωδία, το υπεράνθρωπο, την υπερβολή, τη χαρά και τη δύναμη της ζωής.

Μετάφραση: Τάκης Παπατσώνης
Σκηνοθεσία: Νίκος Διαμαντής
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Βασιλείου
Ηχοληψία, Μίξη ήχου: Σωτήρης Λάσκαρης OPEN STUDIO POST

Ακούγονται οι ηθοποιοί:

  • Ιωάννα Μακρή-Υζέ
  • Όμηρος Πουλάκης-Αμαλρίκ
  • Νίκος Διαμαντής-Μέζα
  • Βαγγέλης Ρόκκος-Ντε Σιζ

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Δείτε το trailer

Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Κυριακή 22 Μαΐου, στις 22:00

Εκπομπή: «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» 

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS