Τρίτο Πρόγραμμα – Η εικαστικός Μαρία Βαρέλα στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» | 19.11.2022, 19:00

Την εικαστικό Μαρία Βαρελά συναντά η Κατερίνα Ζαχαροπούλου στη εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» που θα μεταδοθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 από το Τρίτο Πρόγραμμα, για μια αναλυτική συζήτηση γύρω από το έργο της που διακρίνεται για τον δημιουργικό επανασχεδιασμό παραδοσιακών μοτίβων και συμβόλων.

Το έργο της εικαστικού εμπλουτίζει την έννοια της παράδοσης εστιάζοντας στις δημιουργικές εφαρμογές των νέων τεχνολογιών, την υφαντική οπτικοποίηση δεδομένων και την παραγωγή σε συνεργασία με κοινότητες γυναικών.

Η Μαρία Βαρέλα πειραματίζεται με τρόπους που το αρχειακό γεγονός μεταγράφεται από το ψηφιακό περιβάλλον στο φυσικό κόσμο. Η καλλιτέχνιδα δημιουργεί ψηφιακά και φυσικά αντικείμενα, συστήματα και εκδηλώσεις διερευνώντας έννοιες όπως η ταυτότητα, η μνήμη, η παράδοση και οι κατασκευές αυτών.

Στην εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος θα μιλήσει για τις εμπειρίες της σε τόπους και τρόπους εργασίας δίνοντας μια εντελώς νέα διάσταση σε καταστάσεις που κλασικά είναι συνδεδεμένες με τη συλλογικότητα και τη χειροτεχνία.

Πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες καλλιτέχνιδες της γενιάς της ενώ  η έως τώρα διαδρομή της σχετίζεται με εκθέσεις που ανιχνεύουν ζητήματα ταυτότητας, εντοπιότητας και συμβόλων.

Ακούστε την εκπομπή και στο ertecho.gr/radio/trito/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS