Τρίτο Πρόγραμμα : η Βασίλισσα του Εγκλήματος Agatha Christie (μέρος β’) στη “Σκοτεινή Κυρία” | 02.08.2022, 22:30

”Όταν αρχίζεις να γράφεις, συνήθως τρέφεις απεριόριστο θαυμασμό για κάποιον συγγραφέα και, είτε ηθελημένα είτε όχι, είναι αδύνατον να μην αντιγράψεις το ύφος του. Συχνά είναι ένα ύφος που δεν σου ταιριάζει κι έτσι γράφεις άσχημα. […] Αν μπορούσα να γράψω όπως η Ελίζαμπεθ Μπόουεν ή ο Γκράχαμ Γκριν, θα πετούσα από τη χαρά μου, όμως ξέρω ότι δεν μπορώ και δεν θα μου περνούσε καν απ’ το μυαλό να επιχειρήσω να τους μιμηθώ. Έχω μάθει πως είμαι ο εαυτός μου[…].”
– Agatha Christie, ”Μια Αυτοβιογραφία’’

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022, 22.30-23.00, “Η Σκοτεινή Κυρία” στο β’ μέρος του αφιερώματος στην αδιαφιλονίκητη «βασίλισσα του εγκλήματος», Agatha Christie: η Christie γύρισε τον κόσμο, παντρεύτηκε δύο φορές, υπήρξε ερασιτέχνις αρχαιολόγος, δεινή σέρφερ (!), εθελόντρια νοσοκόμα και «Dame» – από τις λίγες γυναίκες της εποχής της που επιβλήθηκαν με αυτό που έκαναν και όχι με αυτό που έκανε ο πατέρας τους ή ο σύζυγός τους.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα όμως υπήρξε συγγραφέας: η δημιουργός του Ηρακλή Πουαρό και της Μις Μαρπλ μάς παρέδωσε, εκτός των άλλων, και την αυτοβιογραφία της – κι εμείς, με οδηγό αυτό το εξομολογητικό κείμενο-εξιστόρηση μιας συναρπαστικής ζωής, ακολουθούμε τα ίχνη μιας γυναίκας με αυθεντική περιέργεια και ελεύθερο πνεύμα, που τα έκανε όλα με τον τρόπο της, αφήνοντας το δικό της ανεξίτηλο αποτύπωμα στην αφηγηματική τέχνη του φόνου.

Συγγραφή / επιμέλεια κειμένων-παραγωγή-παρουσίαση: Ευαγγελία Κουλιζάκη.

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 | www.ertecho.gr/trito

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS