Τρίτο Πρόγραμμα – Κόκκινος Κύκλος και Jean-Pierre Melville στο “Intercity” | 02.11.2022, 23:00

Ένας κόκκινος κύκλος περικυκλώνει αυτή την εβδομάδα το Intercity. Τον κύκλο δημιούργησε ο Βούδας. Ο Βούδας πήρε μια κόκκινη κιμωλία, έφτιαξε ένα κύκλο και είπε: Όταν οι άνθρωποι πρέπει να ξανασυναντηθούν κάποτε, ότι κι αν τύχει στον καθένα από αυτούς, όσο διαφορετικούς δρόμους κι αν ακολουθούν, την ημέρα που πρέπει αναπόφευκτα θα ξανασμίξουν, μέσα στον κόκκινο κύκλο.

Αυτή την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στο εσωτερικό του κύκλου και στο Intercity βρίσκονται μια ταινία, ένας σκηνοθέτης, ένας συνθέτης και μερικοί σπουδαίοι ηθοποιοί.

Ταινία : Ο Κόκκινος Κύκλος (1970)

Σκηνοθέτης: Jean-PierreMelville (20 Οκτωβρίου 2017 – 2 Αυγούστου 1973)

Συνθέτης: Eric Demarsan

Ηθοποιοί : Alain Delon, André Bourvil, Gian Maria Volonté, Yves Montand.

Ο σκηνοθέτης, ο Jean -Pierre Melville, είναι ένας μάρτυρας της εποχής του: τυχοδιώκτης, πολεμιστής, ιδιοφυής , προάγγελος της Nouvelle Vague. Δημιούργησε το δικό του στυλ στον κινηματογράφο, το …μελβιλικό.

Ο συνθέτης Eric Demarsan, συνδιαλέγεται άψογα με το στυλ του σκηνοθέτη υπογράφει ένα από τα καλύτερα soundtrack της καριέρας του. Καλή ακρόαση!

Kείμενα – Παραγωγή – Παρουσίαση: Θάνος Φουργιώτης

Τεχνική επιμέλεια : Θανάσης Βουτέρης


INTERCITY

Εκπομπή περιπλάνησης και ταξιδιού μέσα από τις εικόνες : εικόνες της ποίησης, του κινηματογράφου, της ζωής, της μουσικής. Με αφορμή ένα θέμα, μια σκέψη, ένα πρόσωπο, ένα βιβλίο, μια ταινία, ένα γεγονός ανακατεύουμε ντοκουμέντα, σελίδες βιβλίων, κείμενα, ήχους, μουσική, λόγο και πάμε ταξίδι σε παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 | www.trito.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS