Τρίτο Πρόγραμμα: Manu Dibango – Αfrica Vision (β’ μέρος) στην εκπομπή “Intercity” | 25.05.2022, 23.00

Mε την μουσική του Manu Dibango το δεύτερο μέρος της περιπλάνησης του Intercity στην Αφρική και στον κινηματογράφο της, αυτή την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στις 23:00.

Με ταινίες από τη Σενεγάλη, το Καμερούν, την Ακτή Ελεφαντοστού, το Πράσινο Ακρωτήριο και με τα ονόματα των σκηνοθετών (εκτός από δυο ή τρεις εξαιρέσεις) να είναι ακόμα άγνωστα στην Ελλάδα.

Πασίγνωστος είναι όμως ο συνθέτης της μουσικής των ταινιών που θα ακούσουμε. Το λιοντάρι της Αφρικής , ο σαξοφωνίστας Manu Dibango (12/12/1933 -24/3/2020).
Που από το 1976 συνθέτει μουσική για τον αφρικάνικο κινηματογράφο: Τζαζ , παραδοσιακοί ρυθμοί, ήχοι που έρχονται από τα βάθη του χρόνου και του χώρου.

Συνθέσεις του που ξεπήδησαν από τις εικόνες και έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα η ανεξάρτητα από αυτές θα ακουστούν από την εκπομπή στις αυθεντικές τους ηχογραφήσεις: Douala Serenade, Soir Au Village, Wild Man in The City, Le Prix de la Liberte, Ceddo, Les Promesses, Les Sapes κ.α.

Ανάμεσα τους και μια ξεχωριστή ταινία με τον τίτλο «Manu Dibango Οι Σιωπές» της Beatrice Soule, ταινία του 1990. Ο Manu Dibango επιστρέφει στη γενέθλια γη, στο Καμερούν και διηγείται την ιστορία του.

Kείμενα – Παραγωγή –Παρουσίαση : Θάνος Φουργιώτης

Τεχνική επιμέλεια : Νίκος Σαβοργινάκης

______________________
INTERCITY
Εκπομπή περιπλάνησης και ταξιδιού μέσα από τις εικόνες: εικόνες της ποίησης, του κινηματογράφου, της ζωής, της μουσικής.
Με αφορμή ένα θέμα, μια σκέψη, ένα πρόσωπο, ένα βιβλίο , μια ταινία, ένα γεγονός ανακατεύουμε ντοκουμέντα, σελίδες βιβλίων, κείμενα, ήχους, μουσική, λόγο και πάμε ταξίδι σε παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 και 95.6 | www.trito.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS