Τρίτο Πρόγραμμα : Ο Κινηματογράφος της Ασίας στην εκπομπή INTERCITY | 1.6.2022, 23:00

Στο αχανή τόπο και χώρο του κινηματογράφου της Ασίας ταξιδεύει η εκπομπή Intercity, την Τετάρτη 1η Ιουνίου, στις 23:00.

Πρώτα γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τον ιαπωνικό κινηματογράφο, μέσα από ονόματα που έχουν χαραχτεί βαθιά στη μνήμη όπως οι σκηνοθέτες AKIRA KUROSAWA και NAGISA OSHIMA και οι συνθέτες TORU TAKEMITSU και RYUICHI SAKAMOTO.
Μετά έλαμψε στα μάτια μας ο κινέζικος κινηματογράφος με κατορθώματα πολεμιστών από το χθες και το σήμερα. Ακολούθησε ο Κορεάτικος με αναζήτηση και προβληματισμό που μας έχει αγγίξει βαθιά.
“Ταξιδέψαμε” σε αλλιώτικους κόσμους που τοποθετούνται τόσο μακριά στο χώρο, στην Ασία, αλλά τόσο κοντά στον προβληματισμό της Ευρώπης.


Στο Intercity της Τετάρτης 1/6/2022 γίνεται μια μικρή ελάχιστη περιήγηση στις συνθέσεις και στους συνθέτες που συνόδεψαν εικόνες σπουδαίων σκηνοθετών της Ασίας. Με πρόσωπα που ορίζουν στιγμές και καθορίζουν εικόνες τοπίων και ανθρώπων ενός διαφορετικού κόσμου


Kείμενα – Παραγωγή –Παρουσίαση : Θάνος Φουργιώτης
Τεχνική επιμέλεια : Νίκος Σαβοργινάκης

______________________
INTERCITY
Εκπομπή περιπλάνησης και ταξιδιού μέσα από τις εικόνες: εικόνες της ποίησης, του κινηματογράφου, της ζωής, της μουσικής.
Με αφορμή ένα θέμα, μια σκέψη, ένα πρόσωπο, ένα βιβλίο , μια ταινία, ένα γεγονός ανακατεύουμε ντοκουμέντα, σελίδες βιβλίων, κείμενα, ήχους, μουσική, λόγο και πάμε ταξίδι σε παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 και 95.6 | www.trito.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS