Τρίτο Πρόγραμμα – Ο λόγιος Θεοδωράκης. Έξι εκπομπές αφιερωμένες στη Μουσική Δωματίου του Μίκη Θεοδωράκη | 30.07 – 03.09.2022, 18:30

Tο Τρίτο Πρόγραμμα τιμώντας τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη (29.07.1925-02.09.2021), παρουσιάζει μια επιλογή από τα έργα του μουσικής δωματίου, τα οποία συνέθεσε έως τα τέλη της δεκαετίας του ’50.

Ο Θεοδωράκης αρχίζει τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών το 1944 και το 1959 ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Conservatoire των Παρισίων. Είναι η εποχή που καταξιώνεται στην Ευρώπη ως συνθέτης λόγιας μουσικής: βραβεύεται σε διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς, λαβαίνει παραγγελίες να συνθέσει μουσική για μπαλέτα και κινηματογραφικές ταινίες, παρτιτούρες έργων του εκδίδονται από κορυφαίους εκδοτικούς οίκους κλασικής μουσικής, έργα του παίζονται σε μεγάλα θέατρα της Ευρώπης σημειώνοντας καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.

Το Τρίτο Πρόγραμμα -με αυτή τη σειρά των έξι εκπομπών- επιδιώκει να φέρει σ’ επαφή το κοινό του με ένα σημαντικό τμήμα αυτής της πρώτης δημιουργικής περιόδου του Έλληνα συνθέτη, η οποία παραμένει εν πολλοίς άγνωστη.

Παραγωγή – Παρουσίαση: Μαρία Χατζάρα | www.trito.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS