Τρίτο Πρόγραμμα – “Carousel” μέρος Α’ (1965) στην εκπομπή “Η Μούσα του Musical” | 26.10.22, 19.00

Το θεατρικό έργο του ούγγρου συγγραφέα Ferenc Molnár με τίτλο “Liliom” εξιστορεί το δράμα ενός άνδρα που δουλεύει στα αλογάκια ενός λούνα-παρκ και ταυτόχρονα στην παρανομία, για να ζήσει και να στηρίξει την αγαπημένη του και το αγέννητο ακόμα παιδί τους. Ο Liliom σε μια συμπλοκή θα σκοτωθεί. Θα λάβει όμως μια δεύτερη ευκαιρία από τον Ουρανό να συμφιλιωθεί με την κόρη του, χρόνια μετά, ώστε να πάει στον παράδεισο και όχι στην κόλαση. Δεν τα καταφέρνει.

Το απαισιόδοξο αυτό θεατρικό έργο, πριν από τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο, κατέβηκε μετά τις πρώτες του παραστάσεις του. Μετά τον πόλεμο πάλι, έκανε τεράστια επιτυχία. Και είναι λογικό: το κοινό πλέον είχε άλλα μέτρα και σταθμά περί απαισιοδοξίας. Το σίγουρο είναι ότι η μεταφορά του σε musical από τους Richard Rodgers και Oscar Hammerstein στα 1945, πήγε πακέτο με μια “χαραμάδα φωτός” στο σενάριο, αφού πλέον είναι γνωστό: στα musicals – εκείνης της εποχής ιδιαιτέρως – ο ήρωας βρίσκει τελικά πάντοτε το δρόμο του για τον όποιο παράδεισο.

Ξεκινάμε αυτή την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου τη μουσική μας κούρσα πάνω στα αλογάκια του “Carousel” των Rodgers & Hammerstein με μια ζωντανή ηχογράφηση από το Lincoln Center το 1965. Και την επόμενη εβδομάδα έπεται συνέχεια της κούρσας αυτής, με μια πιο σύγχρονη εκδοχή του έργου.

Παραγωγή – παρουσίαση: Γιάννης Φίλιας

_______

Info
Richard Rodgers: “Carousel” μέρος Α’ (1965)
“Η Μούσα του Musical”
Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022, στις 19:00
Παραγωγή – παρουσίαση: Γιάννης Φίλιας
Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6
Live Streaming: www.trito.gr
Facebook: www.facebook.com/tritoprogramma

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS