Τρίτο Πρόγραμμα – “Die Teufel von Loudun” στην “Opera Omnia” | 13.08.2022, 21:00

Τρίπρακτη όπερα σε γερμανικό λιμπρέτο του συνθέτη, βασισμένο στο θεατρικό έργο του John Whiting και το ομώνυμο μυθιστόρημα του Aldous Huxley, οι οποίοι με τη σειρά τους βασίστηκαν σε ένα αληθινό περιστατικό του 1634.

Πρωτοπαρουσιάστηκε στις 20 Ιουνίου 1969 στην Εθνική Όπερα του Αμβούργου. Έχοντας ξεπεράσει το αρχικό στάδιο των μουσικών του πειραματισμών και έχοντας αναπτύξει ήδη τον δικό του συνδυασμό avant-garde και παράδοσης, ο τεράστιος Krzysztof Penderecki δοκιμάζει στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 να ολοκληρώσει την πρώτη του όπερα.

Ένα έργο πολύ προσεγμένο μουσικά, που αναδεικνύει πάνω από όλα το κείμενο και την ιδέα, ισορροπώντας ανάμεσα στη θρησκευτική περισυλλογή και την παράνοια της εξουσίας. Καταλήγει με αυτόν τον τρόπο, να αποτελεί μια γλαφυρή μουσικοθεατρική διαμαρτυρία ενάντια σε κάθε μορφή πολιτικής βίας.

Θα απολαύσουμε αυτό το Σάββατο 13 Αυγούστου τους “Διάβολους του Λουντέν” μέσα από την ηχογράφηση της πρώτης παραγωγής του έργου στο Αμβούργο, με προεξάρχοντες το βαρύτονο Andrzej Hiolsky και τη μεσόφωνο Tatiana Trojanos, υπό τη μπαγκέτα του Marek Janowski.

Παραγωγή – Παρουσίαση: Γιάννης Φίλιας 

________________

Info

Krzysztof Penderecki: “Die Teufel von Loudun” (Οι Διάβολοι του Λουντέν)

“Opera Omnia” – Γιάννης Φίλιας

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, 21:00 – 23:00

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 και 95.6

Live Streaming: www.trito.gr

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS