Τρίτο Πρόγραμμα: “INTERCITY” – Μην ανησυχείς … είμαι καλά | 06.07.2022, 23:00

Πόσες φορές ακούγεται αυτή η φράση «μην ανησυχείς , είμαι καλά». Όποια και να είναι η πραγματική μας κατάσταση διαβεβαιώνουμε τους άλλους γιατί το πιστεύουμε και οι ίδιοι ότι είμαστε καλά.

Ακόμα και όταν ο Ραμόν Σαμπέρδο θέλει να πεθάνει, όχι από απελπισία αλλά από επιθυμία για αξιοπρέπεια. «Ένα φιλί πυροδοτεί τη ζωή /Με αστραπές και κεραυνούς /Και με μια μεταμόρφωση /Το σώμα μου δεν είναι πια το σώμα μου /σαν να εισβάλω στο κέντρο του σύμπαντος», ακούμε στην ταινία “Η θάλασσα μέσα μου” σε σκηνοθεσία (αλλά και σε μουσική) Alejandro Amenabar.

Το INTERCITY αυτής της εβδομάδας διαβεβαιώνει πως όλα πάνε καλά και με τρεις ακόμα ταινίες. Η μια έχει ακριβώς τον ίδιο τίτλο με την αποψινή εκπομπή. Είμαι καλά μην ανησυχείς (Je vais bien t’en fais pas) του Philippe Lioret και με μουσική του Nicola Piovani. Και οι άλλες δύο: “Ζαινά η καβαλάρισσα του Άτλαντα” (Zaina Cavaliere de l’ Atlas) σε σκηνοθεσία Bourlem Guerdjou και μουσική Cyril Morin, “Έντι ο δολοφόνος” (EDY) με σκηνοθέτη τον Stephan Guerin-Tillie και μουσική από τον Νορβηγό τρομπετίστα Nils Petter Molvaer.

Τέσσερις ταινίες , λέξεις, εικόνες, συναισθήματα. Αναμνήσεις και σιωπές. “Είμαι καλά”. Όσα δεν είπαμε, βγαίνουν από μέσα μας. Και ο δρόμος της καρδιάς είναι αλάθητος.

Κείμενα – Παραγωγή – Παρουσίαση : Θάνος Φουργιώτης

Τεχνική επιμέλεια : Γιώργος Κωστόπουλος

_________________________

INTERCITY Εκπομπή περιπλάνησης και ταξιδιού μέσα από τις εικόνες: εικόνες της ποίησης, του κινηματογράφου, της ζωής, της μουσικής. Με αφορμή ένα θέμα, μια σκέψη, ένα πρόσωπο, ένα βιβλίο , μια ταινία, ένα γεγονός ανακατεύουμε ντοκουμέντα, σελίδες βιβλίων, κείμενα, ήχους, μουσική, λόγο και πάμε ταξίδι σε παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 και 95.6 | www.trito.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS